Helyi közélet

2015.03.05. 07:33

Mi lesz a Modemmel?

Debrecen - Antal Péter szerint a debreceni önkormányzat szerződést szegett.

Debrecen - Antal Péter szerint a debreceni önkormányzat szerződést szegett.

Bár tegnap még „csak” egy kihelyezett Déri-kiállítás miatt nyílt meg a Modem kapuja, Papp László a Naplónak nyilatkozva azt ígérte, még ebben a félévben helyreáll a rend. A polgármestert annak apropóján kérdeztük, hogy tudomásunkra jutott: Antal Péter, az Antal–Lusztig-gyűjtemény tulajdonosa azt fontolgatja, elviszi a műveket a Modemből, ha rövid időn belül nem rendezik a múzeum sorsát, valamint a gyűjtő és az önkormányzat közt ­régóta húzódó vitás kérdéseket. Utóbbiak a tavalyi képlopás óta éleződtek ki.

– Nyolc éve mintegy 3,5 milliárd forint értékű, 392 darabból álló gyűjteményt helyeztem letétbe az önkormányzatnál. Az alkotásokat azonban ahelyett, hogy egyenként biztosították volna, úgy kezelték, mint egy zsák krumplit, egyben kötöttek rá egy jóval alacsonyabb összegben biztosítást – mondta a műgyűjtő. Antal Péter szerint az önkormányzat már többször megszegte a 2006-ban kötött megállapodást. A polgármester a Naplónak elmondta, hogy a 2006-ban megkötött megállapodás nem minden elemében teljesült ugyan, de minden erejükkel azon vannak, hogy rendezzék az ügyet.

További érdekes részletek a mai Naplóban, illetve hamarosan a Hajdú Online-on!

HBN–Sz. Fabók Ágnes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában