Megkérdeztük: Ön hogyan fogadta a trilógia szétesését?

Kovács Réka
Kovács Réka
Debrecen – Nem értem, hogy egy ma­gánembernek mi szüksége van egy ekkora festményre, úgysem tudja otthon felakasztani a falra. Mindhárom műnek az állam tulajdonában, a múzeumban kiállítva volna a helye – osztotta meg véleményét Kovács Réka.

Nagy Borbála szerint szintén a Déri Múzeum lenne a legmegfelelőbb otthon a festményeknek, de mint mondta, ahhoz a magyar államnak előbb meg kell vásárolnia azokat.

Nagy Borbála Nagy Borbála ©

– Ha én lennék a kanadaiak helyében, Magyarországnak ajándékoznám a képet, hiszen az hozzátartozik a magyar kultúrához – válaszolta kérdésünkre Rapp Matthias.

Rapp Matthias Rapp Matthias ©

Szabó Darinka úgy véli, jelenleg előnyben van a Hamilton Galéria, hiszen bármekkora árat kérhet a Krisztus Pilátus előttért, ugyanakkor bízik benne, meg tudnak állapodni és újra egyben lehet a trilógia.

Szabó Darinka Szabó Darinka ©

– A Munkácsy-képek együtt mutatnak szépen, nincs értelme, hogy darabonként, elszórtan legyenek a világban – vélekedett Sallai Krisztina.

Sallai Krisztina Sallai Krisztina ©

Horváth Máté az egyik legnagyobb alkotásnak tartja a trilógia darabjait, ezért hiszi, újra együtt lehet majd látni őket. Hozzátette: sok magyar kép van külföldön, de ez a monumentális alkotás az egyik leghíresebb.

Horváth Máté Horváth Máté ©

HBN-SZM|Fotók: Matey István