Megkérdeztük: Ön helyesli-e, hogy magyar katonák mennek harcolni az IS ellen?

Akt.:
Hegedűs Edina
Hegedűs Edina - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Hegedűs Edina szerint a katonák kiutazásával megnő hazánk terrorfenyegetettsége, sokkal nagyobb lesz rá az esély, hogy Magyarországot is megtámadják az iszlám nevében.Nem vagyok benne biztos, hogy jó döntés.

Nagyon veszélyesnek találnám az ottlétet, a katonáknak pedig gondolniuk kell az itthon maradó családtagokra is – mondta Kiss Nikolett.

Kiss Nikolett

Köteles Dóra ugyancsak nem ért egyet azzal, hogy oda utazzanak a katonák, mivel veszélyesnek tartja a helyet. Ugyanakkor tudja, hogy fontos fellépni a szervezet ellen.

Köteles Dóra

– Bizonytalan vagyok abban, hogy jó-e magyar katonákat vezényelni az Iszlám Állam által ellenőrzött területre. Viszont a katonák, akik ezt a hivatást vállalták, bizonyára tisztában vannak egy misszió veszélyeivel – válaszolta Nagy Csaba.

Nagy Csaba

– Szükségszerű fellépnünk az Iszlám Állam ellen, hiszen országunk a NATO tagja, az IS pedig egyre nagyobb veszélyt jelent a világra. Ugyanakkor az elmúlt időszakban több, az IS számlájára írható támadás érte Európát és nem kizárt, hogy egyszer Magyarországot is megtámadják – vélekedett Purczel Tamás.

Purczel Tamás

Csizmadia Liliána szerint szükséges, hogy magyar katonákat vezényeljenek az Iszlám Állam ellen, mert segíteni kell megakadályozni a szervezet működését.

Csizmadia Liliána

HBN|Fotók: Molnár Péter