Megkérdeztük: Ön fél-e a megöregedéstől és ha igen, miért?

Gál Anna
Gál Anna - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A legtöbb fiatalt nem izgatja az öregedés, úgy gondolják ez egy teljesen természetes dolog, mindenkivel megtörténik, ezért nincs mitől tartani. Legalábbis egyelőre…

Gál Anna elmondta, nem fél az öregedéstől: – Ez az élet rendje, nem lehetünk mindig fiatalok. Minden életkornak, így az időskornak is megvan a maga szépsége.

– Nem félek attól, hogy majd megöregszem. Egyszer úgyis eljön az az idő is, ez ellen pedig nem lehet tenni, jobb elfogadni – mondta Barát Vivien.

Barát Vivien Barát Vivien ©

Bottlik Richárd abszolút nem fél attól. hogy eljár a feje felett az idő: – Szeretek fiatal is lenne, de ha idős leszek, azt is szeretni fogom majd. Nagyon sokáig nem szeretnék élni, de azt mindenképp szeretném, hogy az unokáimat megismerhessem.

Bottlik Richárd Bottlik Richárd ©

– Mindenki megöregszik, ezért nem tartok tőle. Szeretek fiatal is lenni, de teszek is érte, hogy sokáig élhessek. Szeretnék találkozni majd a jövőbeni generációkkal: unokákkal és dédunokákkal. Kíváncsi vagyok a technikai fejlődésekre is, biztos sok minden változik addig, amíg én elérem az öregkort – válaszolta Laczkó Zsolt.

Laczkó Zsolt Laczkó Zsolt ©

– Nem félek az öregedéstől – ezt már Ökrösi Henrietta válaszolta – ez az élet körforgása, természetes folyamat. Az elmúlás ugyanúgy hozzátartozik az élethez. Addig szeretnék élni, amíg nem szorulok mások segítségére, és én segíthetek másokat. Teher semmiképp se szeretnék majd lenni senkinek.

Ökrösi Henrietta Ökrösi Henrietta ©

Villás Zsolt szintén nem fél a korosodástól: – Nem félek attól, hogy megöregszem, de igazából nem is nagyon gondolkodom még ezen. Szeretnék sokáig élni. A családomban is pozitív példát látok, az idős emberek és az ő véleményük számítanak, nem terhet jelentenek. Én is meg szeretném élni ezt a kort.

Villás Zsolt Villás Zsolt ©

HBN | Fotó: Molnár Péter