Megkérdeztük: Milyen szempontok szerint választ iskolát?

Akt.:
Megkérdeztük: Milyen szempontok szerint választ iskolát?
© Fotók: Molnár Péter
Debrecen – Nemrég zajlottak le a középiskolai felvételik, ennek apropóján kérdeztük a fiatalokat arról, milyen szempontok alapján választanak iskolát.

– Egy tizennégy éves gyerek még az álmait szeretné megvalósítani, aszerint választ iskolát, egy érettségizett fiatal viszont azt is figyelembe veszi, hogy tanulmányai végeztével mire van szükség rá a munkaerőpiacon. Én az építészet mellett döntöttem, azzal van esély elhelyezkedni – válaszolta Kiss Imre.

Kiss Imre Kiss Imre ©

Tukacs Kitti építészmérnöknek tanul, mint mondta, a középiskola kiválasztása is meghatározó, ezért mindenképp meg kell fontolni hova jelentkezünk.

Tukacs Kitti Tukacs Kitti ©

– Elsősorban aszerint választottam iskolát, hogy mi érdekel és mivel tudok elhelyezkedni. Ugyanakkor hiába tanulok valamit, ha nem szeretem – nyilatkozott Sós Csenge.

S+-s Csenge Sós Csenge ©

Szilágyi Nóra vegyésznek készül, mivel szereti a kémiát. Megjegyezte, ezzel a végzettséggel könnyedén jó állást találhat magának.

Szilágyi Nóra Szilágyi Nóra ©

Tóth Anett szerint mindenkinek az érdeklődési körének megfelelő iskolát kellene választania. Hozzátette, az informatikusok és a mérnökök iránt van kereslet.

Tóth Anett Tóth Anett ©

– Túl sok a diplomás, akik nem tudnak elhelyezkedni, többet ér egy jó szakma, ezért szerintem az iskolaválasztásnál is ezt kell figyelembe venni – fogalmazott kérdésünkre Kovács Bence.

Kovács Bence Kovács Bence ©

HBN | Fotó: Molnár Péter