Megkérdeztük: Milyen jó emléke fűződik a Vekeri-tóhoz?

Baksa Heléna
Baksa Heléna - © Fotó: Molnár Péter
Nemrég számoltunk be arról, hogy sajnos egyre csökken a Vekeri-tó vízszintje. A környékbeliek egyik kedvenc kirándulóhelyéről van szó, akiket ennek apropóján most a tónál töltött idők emlékeiről kérdeztünk.

– Korábban a barátaimmal jártunk ott. Mindig jól éreztük magunkat az együtt töltött idő alatt. Fociztunk, sétáltunk és csónakáztunk. Akár biciklivel, akár busszal közelítettük meg a tavat, mindig fantasztikus élményt jelentett az út – mondta Baksa Heléna.

– A tónak és az ott rendezett Vekeri-fesztiválnak is jó hangulata volt. Minden alkalommal szalonnát sütöttünk vagy bográcsoztunk és vízibicikliztünk, amikor kint jártunk – osztotta meg velünk Laczkó Kornél.

Laczkó Kornél Laczkó Kornél ©

– Még nem láttam a tavat, épp ezért szeretném megnézni, mi maradt belőle – válaszolta kérdésünkre Tanyi Szvetlin.

Tanyi Szvetlin Tanyi Szvetlin ©

– Osztálytársakkal rendeztünk kint nagy főzéseket, később pedig a Vekeri- és Campus Fesztivál miatt jártunk a tóhoz – fogalmazott Papp Rita Bernadett.

Papp Rita Bernadett Papp Rita Bernadett ©

– Tavalyelőtt, ősszel jártam ott utoljára a párommal. Az őszi táj remek alkalmat adott egy romantikus sétához. Sajnálom, hogy kiszáradás fenyegeti a tavat, mert horgászni még kimentem volna – árulta el Marczi Ernő.

Marczi Ernő Marczi Ernő ©

– Amikor kilátogattunk a Vekerire, örültem, hogy végre kiszabadulhatok a város forgatagából. Az ilyen alkalmak lehetőséget nyújtottak egy andalító sétára a tó partján a kedvesemmel – nyilatkozott portálunknak Csorba Emese.

Csorba Emese Csorba Emese ©

HBN-BL | Fotók: Molnár Péter