Megkérdeztük: Milyen fizetést vár el az első munkahelyén?

Hadászi Anna
Hadászi Anna - © Fotó: Matey István
Debrecen – A lovas szakma vonz, edző vagy terápiás szakértő szeretnék lenni, bár ez nem egy jól fizető állás. Kezdőként azért jó volna százezer forintot kézbe kapni – fogalmazott Hadászi Anna.

Bokor Péter 250–300 ezer forintos kezdő fizetést szeretne. Mint mondta, a műszaki szakmában jobban meg vannak fizetve a szakemberek, mint más területeken.

Bokor Péter Bokor Péter ©

– Jogi pályán gondolkodom, kezdőként olyan 150–200 ezer forint közti fizetés lenne reális, de nem tudom, mennyit fogok keresni – válaszolta kérdésünkre Pap Nikolett.

Pap Nikolett Pap Nikolett ©

Kiss Adrienn mérnöki diplomát, és ahhoz illő fizetést képzelt el magának. Hozzátette, nettóban 150 ezer forint körüli összegre gondolt.

Kiss Adrienn Kiss Adrienn ©

– Végzettségtől függ, mennyi lehet a kezdő fizetés. Egy olyan szakma, ami keresett a piacon, jobban jövedelmez. Pszichológusnak tanulok, kezdőként nettó 150 ezer forinttal meg lennék elégedve – nyilatkozta lapunknak Nagy Luca.

Nagy Luca Nagy Luca ©

Berényi Réka gyógypedagógusnak készül. Véleménye szerint ezzel a végzettséggel könnyen el lehet helyezkedni, ugyanakkor a kezdő fizetés a diplomás minimálbér, ami nettó 120 ezer forint.

Berényi Réka Berényi Réka ©

HBN-SZM|Fotók: Matey István