Megkérdeztük: Milyen felújításokat végezne a debreceni lakótelepeken?

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: HBN-archív
Debrecen – Lakótelepeink több évtizede épültek, akkor ezek sok családnak jelentettek korszerű otthonokat. Mára legtöbbjük átfogó renoválásra szorul. Arról érdeklődtünk, hogy ki milyen felújításokat tart szükségesnek a lakótelepeken.

Balogh Zoltán, fényképész

balogh-zoltan-fotok-molnar-peter-1

Minden lakótelepi épületet hőszigetelnék, valamint a parkokat rendbe tenném. A játszótereket felújítanám; ahol esetleg nincs, ott korszerűt építenék, ami megfelel az elvárásoknak.

Nagy Dávid, tanuló

nagy-david-1

Nem idevalósi vagyok, de szerintem sok épületet fel lehetne újítani. Vannak rossz szándékú emberek, ezért kamerákat kellene felszerelni, hogy az ott lakók biztonságban legyenek.

Prekopcsák Lilla, tanuló

prekopcsak-lilla-1

A játszótereket szerintem mindenképpen el kellene keríteni, hogy a hajléktalanok ne tudjanak bemenni. Nagyon fontos, hogy a szülők a gyerekeket biztonságban tudhassák.

Molnár Tamás, eladó

molnar-tamas-1

Családi házban lakom a külvárosban, de úgy gondolom, hogy a lakótelepi épületeknek mindenképpen kellene egy külső-belső felújítás. A hőszigetelést is fontosnak tartom.

HBN|Fotók: Molnár Péter


Barcsa Lajos a sajtótájékoztatón
Debrecen – A gazdaságfejlesztés a város életének minden területét érinti. Az eddigi legmagasabb mérlegfőösszeggel terveztük meg az idei költségvetést: 87,450 milliárd forinttal, ezen belül rekordnagyságú, 36,8 milliárd forintos beruházási értékkel; lesz, hogy egyidejűleg több mint 100 fejlesztés za...