Megkérdeztük: Milyen diákmunkát vállalna?

Bagaméri Anett Zsófia
Bagaméri Anett Zsófia - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A legutóbbi diákmunkám során napi 12 órát kellett a pult mögött állnom és végig dolgoznom, a fizetés pedig nem volt túl magas. Nincsenek valami jó tapasztalataim a diákmunkáról, mivel véleményem szerint nincs arányban a munka és a bérezés – nyilatkozta lapunknak Bagaméri Anett Zsófia.

Andorkó Katalin egyelőre még csak az érettségihez kötelező közmunkát végezte el, de gondolkodik azon, hogy munkát vállaljon a nyáron, hozzátette ,a Múzeumok Éjszakáján is segíteni fog.

Andorkó Katalin Andorkó Katalin ©

– Még nem dolgoztam eddig, de szeretnék, viszont azt nem tudom, milyen munkát vállalnék, lényeg, hogy meg legyen fizetve – válaszolta kérdésünkre Deák Roland.

Deák Roland Deák Roland ©

Kovács Boglárka dolgozna diákként, viszont nem sok jót hallott ismerőseitől. Mint mondta, többen a kertészeti munkákra panaszkodtak.

Kovács Boglárka Kovács Boglárka ©

– A családi vállalkozásban segítek be, de emellett szívesen végeznék valamilyen irodai munkát, esetleg call centeres is lennék – fogalmazott Nagy Dániel.

Nagy Dániel Nagy Dániel ©

Szabó Zsófia az ötvenórás „közmunka” letelte után inkább pihen a nyáron, ugyanakkor elmondta, jövőre mindenképp szeretne valamilyen munkát vállalni.

Szabó Zsófia Szabó Zsófia ©

HBN|Fotók: Molnár Péter