Megkérdeztük: Miben reménykedhetnek manapság az álláskereső fiatalok?

Megkérdeztük: Miben reménykedhetnek manapság az álláskereső fiatalok?
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A Debreceni Állásbörze apropóján az olvasók véleményét ezúttal a fiatal munkakeresők helyzetéről kérdeztük.

Nyelvtudás nélkül kevés esélyt látok munkát találni – fogalmazott Halászi András.

Hal+íszi Andr+ís Halászi András ©

Máthé Norbert szintén komoran látja a helyzetet: – Nagyon nehéz állást szerezni: vagy a követelmény magas, vagy a fizetés kevés. Ráadásul manapság már váltani sem olyan könnyű.

Máthé Norbert Máthé Norbert ©

Czinege Ádám szerint is az lenne cél, hogy a fiatalok olyasmit végezhessenek, amit meg is fizetnek: – Gyakorlati helyeket könnyen lehet találni, ám rendes állást kevésbé.

Czinege Ádám Czinege Ádám ©

Fedor Gyula viszont úgy látja, a közeljövőben változhat a helyzet: – Debrecenben gazdasági felfutás várható, tudomásom szerint több vállalat is komoly beruházásokat tervez, s ezzel sok embernek kínálhatnak majd munkát. Munkaerőre, diákmunkára továbbra is szükség lesz – vélte.

Fedor Gyula Fedor Gyula ©

– Semmi esélyt nem látok arra, hogy a fiatalok könnyen munkát találjanak. Bár én a majdani szakmámból kifolyólag is pesszimista vagyok, úgy látom, környezetmérnökre kevés igény van a keleti régióban, hiába jártam már be több állásbörzét – árulta el Egri Álmos.

Egri Álmos Egri Álmos ©

Váradi Ferenc pedig szintén úgy érzi, a nyelvtudás lehet a kulcs: – A legtöbb fiatal beszél nyelvet, így ha elég kreatívak és rámenősek, jelenleg jobb esélyük van munkát találni az idősebbeknél.

Váradi Ferenc Váradi Ferenc ©

HBN | Fotó: Molnár Péter