Megkérdeztük: Mi alapján választ karácsonyfát?

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: telegraph.co.uk
Debrecen – Élő, vagy mű? Zöld, vagy ezüst? Kicsi, vagy nagy? Kíváncsiak voltunk, hogy alakul az idei fenyőtrend az olvasók körében.

– Nagyon fontos, hogy mindig élőfát veszünk, hiszen a műfenyő elveszi a karácsony szellemét. Szempont a családban nálunk az, hogy a plafonig érjen fel, legalább két méter magas legyen. Normand fenyőfát választunk, aminek nem hullik nagyon a levele – válaszolta Szamosfalvi Attila.

Szamosfalvi Attila Szamosfalvi Attila ©

– Élőfát veszünk mindig, hiszen a fenyőillat hozzátartozik a karácsonyi hangulathoz. Fontos, hogy magas legyen, hogy a sok díszünk mindenképpen ráférjen – mondta Molnár Kristóf.

Molnár Kristóf Molnár Kristóf ©

Antal Tibor számára a kedvező ár is fontos: – Élőfát veszünk, megnézzük, hogy nem-e ferde, és ne legyen magasabb 1,5 méternél. Olyat választunk, ami viszonylag olcsó, de mégis jó minőségű.

Antal Tibor Antal Tibor ©

– Közepesen magas fát választunk, amit karácsony után ki is ültetünk. A szüleim szokták megvásárolni – mondta Mézes Ádám.

Mézes Ádám Mézes Ádám ©

– Elég zsúfolt a lakásunk, ezért nálunk az első számú szempont, hogy beférjen a fa. Mindig élőfa mellett döntünk, ami szépen mutat – válaszolta Balogh Norbert.

Balogh Norbert Balogh Norbert ©

– Családon belül van fenyőfaárus, aki adja nekünk a fát, ezért nem kell rá költenünk. Szeretem ha szép sötétzöld és terebélyes, és mindenképpen élőfenyőt választunk a mű fákkal szemben – mondta Mádai Emese.​

Mádai Emese Mádai Emese ©

HBN-VK