Megkérdeztük: Mi a véleménye Debrecen közbiztonságáról?

Megkérdeztük: Mi a véleménye Debrecen közbiztonságáról?
Megkérdeztük: Mi a véleménye Debrecen közbiztonságáról?
Debrecen – Ezúttal megyeszékhelyünk közbiztonságáról faggattuk a város lakosait.

Nappal biztonságban érzem magam, éjszaka már kevésbé mernék kimozdulni. Néhányszor éreztem, hogy követnek, de eddig még nem ért atrocitás – számolt be lapunknak Ember Gabriella.

Bakai Dalma elmondása alapján előfordult már, hogy megszólították az utcán és a zaklatók akarata ellenére követték. Véleménye szerint a rendőrök gyakran más – a közbiztonság kérdését elkerülő – dolgokkal foglalkoznak, amivel nem kellene.

– A választások idején több rendőrrel lehetett találkozni az utcákon, de ennek ellenére a debreceni polgárok és az itt tanulók biztonságban érezhetik magukat – hallhattuk Nikolai Márktól.

– Közbiztonságért felelős embereket nem gyakran látni, a térfigyelők nem sok biztonságot nyújtanak. Nem mindenhol érzem magam jól, a szélesebb utcák azonban védelmet adnak – mondta Somogyi Panni.

– Biztonságban érzem itt magam, az itt tartózkodó menekültek miatt azonban néha megrendül ez a bizonyos érzés – válaszolt Bohán Dominika.

– Hétvégente a fiatalok körében gyakorta fordul elő verekedés, a 19-es számú autóbusszal nem szívesen közlekedem – véleményezte a kérdést Bene Laura.

HBN-BL|Fotó: Molnár Péter