Megkérdeztük: Mi a véleménye az ideiglenes határzár felállításáról?

Akt.:
Megkérdeztük: Mi a véleménye az ideiglenes határzár felállításáról?
© Fotók: Molnár Péter
A napokban rengeteget foglalkoztunk az egyre élesedő menekülthelyzettel. Most olvasóinkat is kifaggattuk a témáról.

– Embertelennek tartom a kerítést. Valamit tenni kell a menekülők áradata ellen, de ez nem megoldás. Lehet, jobb lenne az unióra bízni ennek a kérdésnek a rendezését – vélekedett Máté Balázs.

Máté Balázs Máté Balázs ©

Bodó Gergőnek az volt az első gondolata a kerítés építésének hallatán: Minek? Megjegyezte, teljesen feleslegesnek tartja, hogy így akadályozzák meg az emberek országba jutását.

Bodó Gergő Bodó Gergő ©

– Nem hiszem, hogy a kerítés építése Európa felé vezeti Magyarországot. A fizikai lezárás nem old meg semmit, mert az ideérkezők úgyis megtalálják a megfelelő módját, hogy átjussanak. Ha idáig elértek, nem egy négyméteres kerítés fogja megállítani őket – nyilatkozott portálunknak Hován Mária.

Hován Mária Hován Mária ©

Kovács Zoltán ugyancsak úgy véli, nem a legjobb megoldás az építkezés. Mint mondta, a bajt a forrásánál kell megfékezni, nem pedig itt.

Kovács Zoltán Kovács Zoltán ©

– Az ország pontosan azt csinálja, ami ellen 25 évvel ezelőtt küzdött. Emlékszünk még a nyugati határon lévő vasfüggönyre. Mellesleg mit szólnánk, ha a külföldön élő több százezer magyar köré is kerítést emelnének? – tette fel a kérdést Nagy Ferenc.

Nagy Ferenc Nagy Ferenc ©

Kovac Dávid szerint át kellene gondolni a helyzetet, mielőtt valóban elkezdik felhúzni a kerítést. Hozzáfűzte, nem kellene megépíteni azt.

Kovac Dávid Kovac Dávid ©

HBN | Fotó: Molnár Péter