Megkérdeztük: Mi a véleménye arról, hogy rövidebb lenne a nyári szünet?

Mi a véleménye arról, hogy rövidebb lenne a nyári szünet?
Mi a véleménye arról, hogy rövidebb lenne a nyári szünet?
Debrecen – Eléggé eltérően vélekednek a debreceni diákok arról, hogy rövidülhet a nyári szünet időtartama.

– Nem tetszik az ötlet, hogy rövidebb legyen a nyári vakáció. Ilyenkor végezzük a szakmai gyakorlatot, ami a szünetből veszi el az időt, ezért az igazából nem is két és fél hónap – nyilatkozta lapunknak Vónya Krisztina.

Nagy Jonatán ugyancsak nem örül annak, hogy meg akarják rövidíteni a szünetet. Mint mondta, kilenc hónap tanulás után szükséges, hogy kipihenjék magukat a diákok.

– Felemás érzések vannak bennem. Egyrészt örülök annak, hogy év közben több idő jut a pihenésre, másrészt viszont a nyári hónapoknak kikapcsolódással kellene telniük – fogalmazott Zományi Csaba.

Farkas Csanád ezzel szemben örül annak, hogy rövidebb lesz a vakáció. Mint mondta, a többi szünet hosszabban tart, ezért tanév közben többet lehet pihenni.

– Ugyanannyi szünet marad az iskolában, mint most, csak máshogy osztják el a szabad napokat. Különösebben nem aggódom azért, hogy megkurtítják a nyári hónapokat – válaszolta kérdésünkre Kovács Ádám.

Biri Beatrix úgy látja, jobb lenne, ha minden úgy maradna, ahogy jelenleg van. Megjegyezte, a nagyobb diákokra már nem kell otthon vigyázni, a kisgyermekes szülők pedig eddig is meg tudták oldani a felügyeletet.

HBN|Fotók: Derencsényi István