Megkérdeztük: Mi a véleménye arról, hogy ittasan is lehet kerékpározni?

Tandari Szilvia szerint a kerékpárosoknak is vizsgát kellene tenniük KRESZ-ből
Tandari Szilvia szerint a kerékpárosoknak is vizsgát kellene tenniük KRESZ-ből - © Fotó: Matey István
Debrecen – Elég nagy baj, nem támogatom. Sőt, a bicikliseknek is le kellene tenniük a KRESZ-vizsgát – hallhattuk Tandari Szilviától.

– Így is lehet baleseteket okozni, és a biciklivel sem feltétlenül magamban teszek kárt. Bizonyos keretek között engedélyezném az ittasan történő kerékpározást – mondta Soós Barbara.

Soós Barbara Soós Barbara ©

– Fontos, hogy milyen szempontok szerint nézzük a kérdést, hiszen nem mindegy, hol kerékpározik az ittas személy. Egy-két sör után megengedhetőnek tartom – osztotta meg velünk véleményét Szabó Ferenc.

Szabó Ferenc Szabó Ferenc ©

– Egy-két sör után megengedhető; nagyobb mennyiségű alkohol fogyasztásánál a kerékpáros a saját és mások testi épségét is veszélyezteti – válaszolt kérdésünkre Kóbor Tamás.

Kóbor Tamás Kóbor Tamás ©

– Úgy gondolom, egy-két pohár sör, illetve más egyéb alkohol mérsékelt fogyasztása esetén megengedhető a kerékpár használata. Az emberek hajlamosak túlzásba esni, nagy részük nem tudja majd betartani a közelmúltban enyhített szabályt – nyilatkozott Török Balázs.

Török Balázs Török Balázs ©

– Szerintem ez rossz. Ha kitérünk arra, hogy kinek jó, és kinek rossz, akkor azt lehet mondani, hogy a középkorúak nagyobb felelősséggel bírnak, mint a 30 év alattiak – fogalmazta meg véleményét Szabó Rebeka.

Szabó Rebeka Szabó Rebeka ©

HBN-BL | Fotók: Matey István