Megkérdeztük: Mi a véleménye a Valentin-napról?

Megkérdeztük: Mi a véleménye a Valentin-napról?
Megkérdeztük: Mi a véleménye a Valentin-napról?
Debrecen – Nézzük, mennyire rajonganak megkérdezett olvasóink a szerelem ünnepéért.

– Nem szeretem a Valentin-napot, mert feleslegesnek tartom más országok hagyományait átvenni, mikor nekünk is van szép számmal – osztotta meg véleményét Donkó Anna Zsófia.

Szabó Borbála számára ugyancsak nem jelent semmit ez a nap. Mint mondta, akik szeretik egymást, azok nem csak ezen a napon teszik ezt. – Mindenképpen figyelemfelkeltő napnak tartom, mert az ember ilyenkor jobban odafigyel a párjára.

Én magam is készülök a Valentin-napra, igaz, nem csokikkal és szívekkel, hanem káposztás tésztával lepem meg a párom, mivel azt nagyon szereti – fogalmazott Deli Barna.

– Az embereknek igénye van erre a napra, még akkor is, ha ez egy külföldről átvett szokás. Ugyanakkor be kell lássuk, ez az egész ünnep az üzletről szól, amivel a boltok és a virágosok járnak jól – vélekedett Kun Krisztina.

Nagy Dániel szerint sokkal szebb hagyomány a májusfa állítás, amit ráadásul nem más kultúrából átvett szokás, ezért nem különösebben ünnepli a Valentin-napot.

– Nem tartom igazi ünnepnek a szerelmesek napját, de azért mindig megünnepeljük a párommal, idén moziba megyünk – nyilatkozta lapunknak Varga Sándor.

HBN|Fotók: Matey István