Megkérdeztük: Mi a véleménye a nyelvoktatásról?

Akt.:
Megkérdeztük: Mi a véleménye a nyelvoktatásról?
Megkérdeztük: Mi a véleménye a nyelvoktatásról? - © Fotók: Matey István
Debrecen – Tavaly 128 ezer alkalommal – mintegy tíz százalékkal kevesebbszer, mint az előző évben – próbáltak meg akkreditált nyelvvizsgát szerezni hazánkban. Ezúttal arra voltunk kíváncsiak, Olvasóink mit gondolnak a hazai nyelvoktatásról.


Sem a nyelvtanra, sem a beszédre nem fektetnek elég nagy hangsúlyt, épp ezért nem tudunk mondatokat alkotni – véleményezte kérdésünket Girati Laura.
Girati_Laura

Balkus Attila szerint sokkal több gyakorlati feladatra lenne szükség. – Ha nyelvtanár lennék, jobban nyomatékosítanám a szavak tanulását – hallhattuk.
Balkus_Attila

– Nincs problémám a nyelvoktatással, ugyanis az évek óta tartó tanulás folyamán érzem magamon a fejlődést – mondta Aranyász Rebeka.
Arany+ísz_Rebeka

Silye Dóra angolul és franciául tanul. – Az angolt jobban szeretem, a francia számomra nehezebb. A szavak oktatásával nincs problémám, rengeteg szinonimát sajátítunk el – osztotta meg velünk.
Silye_D+-ra

– Legtöbbször elég, ha bemagoljuk az anyagot, nem fordítunk kellő időt és energiát a kommunikációra – nyilatkozott lapunknak Lénárt Viktor.
L+ęn+írt_Viktor

– Nagyban függ, hogy kitől sajátítjuk el az adott nyelvet. Az iskolában idegen nyelvű lektoraink vannak, az oktatásunk beszédközpontú – vélekedett Ulveczky Marcell.
Ulveczky_Marcell

HBN-BL