Megkérdeztük: Mi a véleménye a “gazdasági bevándorlók” elleni óriásplakátokhoz?

Mi a véleménye a "gazdasági bevándorlók” elleni óriásplakátokhoz?
Mi a véleménye a "gazdasági bevándorlók” elleni óriásplakátokhoz? - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Sokakat foglalkoztat a kormány és az ellenzék plakátháborúja. Kíváncsiak voltunk, vajon olvasóik miként vélekednek a témáról?

– Nehéz állást foglalni, mert fel lehet pozitív és negatív érveket is sorakoztatni. Ennyi erővel viszont Londont is tele lehetne plakátolni, hogy a magyarok ne vegyék el az angolok munkáját. Ezek az óriásplakátok a magyar népet bélyegzik meg leginkább – nyilatkozott lapunknak Szabó Ádám.

– Nevetségesek ezek a plakátok, ahogyan Orbán Viktor nemzeti konzultációról szóló levele is az. Fel kell hívni a figyelmet a menekültek beáramlása ellen, de nem ilyen módon – vélekedett Tóth Bianka.

Kabai Norbert úgy véli, máshogy kellene megközelíteni a problémát. Ugyanakkor hozzátette, a bevándorlók viselkedése aggasztó, Debrecenben is félelmet keltenek a közterületeken.

– Meg kellene oldani a bevándorlók helyzetét, de ez nem megoldás. Úgy gondolom, segítenünk kellene őket, ehelyett megpróbáljuk visszaküldeni őket oda, ahonnan jöttek – válaszolta kérdésünkre Szegedi Szabolcs.

Orosz Réka szerint szükségtelenek ezek a plakátok ezért nem kellene azokat kitenni. Mint mondta, Debrecenben működik menekülttábor, de a plakátok nem érnek semmit.

– Aki ide akar jönni, az plakát ide vagy oda, megérkezik. Engem sem érdekelne, ha jönni akarnék – mondta Gacsó László.​

HBN | Fotók: Derencsényi István