Megkérdeztük: Jó ötletnek tartja-e a tartós tankönyveket?

Bojtos Mária
Bojtos Mária
Debrecen – Ezáltal csökkentik a szülőkre iskolakezdéskor nehezedő anyagi költségeket, abból a szempontból viszont számomra kérdéses a rendszer, hogy a gyerekek hogyan tudnak majd vigyázni ezekre a tankönyvekre – mondta Bojtos Mária.

– Jó ötletnek tartom, korábban több generáció is felnőtt egy könyvön, ez manapság szintén kivitelezhető lehet. A nagycsaládosoknak nagy segítséget jelenthet – hallhattuk Molnár Tamásnét.

Molnár Tamásné Molnár Tamásné ©

– Elméletben szépen hangzik, gyakorlatban nem tudom, hogy valósítható meg, hiszen a gyermekeket dolgoztatják a tankönyvekbe. A családon belüli örökölhetőség nem rossz, mivel a beiskoláztatás igen sokba kerül, nemcsak több, egy gyerek esetében is – osztotta meg velünk Baksa László.

Baksa László Baksa László ©

– Jónak tartom a kezdeményezést, azt azonban nem merném biztosra mondani, hogy a gyerekek vigyázni is fognak majd a könyveikre – válaszolta Győrössiné Varga Éva.

Győrössiné Varga Éva Győrössiné Varga Éva ©

– Be lehet vezetni, megpróbálunk rá vigyázni. Reméljük a tanítók sem nyomdáznak majd bele – fogalmazott Konosné Barta Judit.

Konosné Barta Judit Konosné Barta Judit ©

– Anyagi szempontból biztos, hogy jobb. A gyerek így jobban odafigyel majd az értékeire – vélekedett Erdei Katalin.

Erdei Katalin Erdei Katalin ©

HBN|Fotók: Derencsényi István


Czunyiné: az ütemezés szerint halad a megújuló tankönyvek nyomdai előállítása
Debrecen, 2014. július 29., kedd (MTI) – Az ütemezés szerint halad a megújuló tankönyvek nyomdai előállítása, a kiszállítás pedig időben megkezdődik az iskolákhoz – közölte a közoktatásért felelős államtitkár kedden Debrecenben.