Megkérdeztük: Jó ötletnek tartja-e a mindennapos énekórát?

Akt.:
Jó ötletnek tartja-e a mindennapos énekórát?
Jó ötletnek tartja-e a mindennapos énekórát? - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Most arra voltunk kíváncsiak, olvasóink mit szólnak ahhoz a tervezethez, hogy minden nap legyen ének-zene az iskolában.

– Tanító leszek. Én nem tartom jó ötletnek a mindennapos énekórát. Nincs jó hangom, így nem terhelném a gyerekeket ezzel nap mint nap. A mindennapos testnevelés órákat azonban annál inkább támogatom – mondta el érdeklődésünkre Szarka Zsuzsanna.

szarkazsuzsanna Szarka Zsuzsanna ©

Nagy Miklós szerint nem az ének a legszükségesebb tárgy. – Olyan középiskolába jártam, ahol a fiúk voltak többségben. Mi sem díjaztuk a heti egyszeri énekoktatást, így tudom, hogy mire számíthatnának a tanárok a mindennapos énekórákkal.

nagymiklós Nagy Miklós ©

– Aki zenei pályán szeretne tovább tanulni, az biztosan örül ennek a javaslatnak. Azonban a többiek már nem annyira lelkesedhetnek – fogalmazott Nagy Eszter.

nagyeszter Nagy Eszter ©

– Teljesen jó ötletnek tartom. Azzal, hogy a gyerek énekel, felszabadultabbá válik. Ez pedig hozzásegíti a személyisége fejlődéséhez – árulta el Csillag Csaba.

csillagcsaba Csillag Csaba ©

Gál Anita nagyon jó ötletnek tartja. Miért ne lehetne akár minden nap énekelve indítani a napot? – vetette fel.

gálanita Gál Anita ©

Szánka József nincs ilyen pozitív véleménnyel a tervezetről. – Nem gondolom annyira jó kezdeményezésnek. Azt tudom, hogy az én ének tanárom igen szívesen venné, ha bevezetnék. ​

Szánka József ©

Fotó: Derencsényi István


A zene gazdagabbá teszi a diákot – vallják a pedagógusok
Nem az a cél, hogy mindenkiből zenészt neveljenek.

hirdetés