Megkérdeztük: Hogyan töltötte a húsvétot?

Megkérdeztük: Hogyan töltötte a húsvétot?
Megkérdeztük: Hogyan töltötte a húsvétot?
Debrecen – Utánajártunk, idén hogy teltek olvasóinknál a húsvéti ünnepek.

– Családi körben töltöttem az ünnepet; gyerekkoromban még jártam locsolni, mára viszont megszakadt ez a hagyomány. Az ünnepek alatt Hajdúdorogon gyűlt össze a rokonság – nyilatkozott lapunknak Orosz Mihály.

Balogh Zsanett ugyancsak családi körben, a nagyszüleinél ünnepelt. Mint mondta, az idei volt az első húsvét, amikor senki nem locsolta meg. Megjegyezte, ezt nem is bánja.

Balogh Kittit szintén nem érte kölnivíz az idei ünnep alkalmával, amit ő sem hiányolt. Ő a párjával töltötte a húsvétot Nyíregyházán.

– Mozgalmasan telt az ünnep, sokfelé jártam locsolni, s nemcsak kölnivel, hanem szódával is. Erre az alkalomra több locsolóverset is megtanultam – válaszolta kérdésünkre Erdős Gergő.

Czigle Dórának kétszer is át kellett öltöznie a locsolkodás ideje alatt, annyira elárasztották szódavízzel a férfiak. Mint mondta, szerencsére nem mindenki szódával érkezett.

– Nagyon fárasztóan telt az ünnep, sokat kellett készülni. Rengeteg ételt főztünk, amelyeket folyamatosan kínáltunk a vendégeknek, de távozásuk után is sok munka maradt – fogalmazott Kocsis Réka.

HBN|Fotók: Molnár Péter