Megkérdeztük: Hogyan lehet leszokni a cigarettázásról?

Duró Patrícia
Duró Patrícia - © Fotó: Matey István
Debrecen – Semmi más nem kell ahhoz, hogy valaki letegye a cigarettát, csak akarat. Ha valaki eldönti, hogy abbahagyja a dohányzást, nem fog többet rágyújtani – válaszolta kérdésünkre Duró Patrícia.

Gálfi Rebeka szintén úgy véli, ha valaki nagyon akarja, fel tud hagyni a dohányzással. Hozzátette, ha önerőből nem megy, akkor orvosi segítséget kell kérni.

Gálfi Rebeka Gálfi Rebeka ©

– Az egyik ismerősömnek az volt az újévi fogadalma, hogy abbahagyja a dohányzást. Ekkor áttért az elektromos cigire, később pedig arról is lemondott – nyilatkozta lapunknak Orosz Bence.

Orosz Bence Orosz Bence ©

Tomocsa András szerint felesleges pénzkidobás nikotintapaszokra vagy egyéb módszerekre költeni. Azt mondta, fejben kell elhatároznia magát az embernek.

Tomocsa András Tomocsa András ©

– Csakis akaraterővel lehet leküzdeni a nikotin iránti vágyat! A legtöbb embernek egyedül nem megy, ezért orvosi segítséget kell kérni – vélekedett Demeter Ákos.

Demeter Ákos Demeter Ákos ©

Karászi Attila régebben dohányzott, de – ahogy fogalmazott – annak ellenére sikerült lemondania a cigarettáról, hogy a baráti társaságában mindenki dohányzik.

Karászi Attila Karászi Attila ©

HBN