Megkérdeztük: Hogyan lehet felkészülni az allergiaszezonra?

Hogyan lehet felkészülni az allergiaszezonra?
Hogyan lehet felkészülni az allergiaszezonra?
Olvasóinkat arról kérdeztük, hogy mit tesznek az allergia ellen.

– Nem vagyok allergiás a tavasszal virágzó növényekre, de úgy tudom, hogy gyömbérteával és gyógyszerekkel könnyebben fel lehet készülni a szezonra – válaszolta kérdésünkre Lenkovics Ágota.

Kiss Diána viszont túlérzékeny a virágokra, ő C-vitaminnal, teákkal és gyógyszerekkel várja az allergia időszakát.

– Sehogy nem lehet felkészülni. A testvérem allergiás és már mindent kipróbált. Ugyanakkor azt tapasztalja, a városban kevésbé erősek a tünetek, mint a faluban – fogalmazott Rábai Zsolt.

Vámosi Réka nem allergiás, de úgy gondolja, gyógyszerekkel fel lehet venni a harcot a kellemetlen tüneteket okozó pollenek ellen.

– A homeopátiás szerekben hiszek, ezért szerintem azokkal érdemes nekivágni az allergiaszezonnak. A tüneteket semmi nem szünteti meg, de azok erősségét a készítmények segítségével jelentős mértékben lehet csökkenteni – osztotta meg gondolatait Tóth Tímea.

Gyepes István a pollenekre, a macskaszőrre és a penészgombára is allergiás. Mint mondta, gyógyszerekkel próbálja kezelni a tüneteket, azok mellékhatásaként viszont elálmosodik.​

HBN | Fotók: Matey István


Nyakunkon az allergiaszezon
Hajdú-Bihar – A parlagfű jelenlegi fejlettségi állapota körülbelül megegyezik az előző évek hasonló időszakában tapasztaltakéval.