Megkérdeztük: Hogyan lehet biztonságos forrásból élelmiszert vásárolni?

Akt.:
Nem bízik a nagyáruházakban Áncsán Krisztián
Nem bízik a nagyáruházakban Áncsán Krisztián - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A nagyáruházakban nem bízom meg. Úgy gondolom, hogy a kiskereskedésekben talán jobban lehet bízni, bár általában onnan is csak csirkehúst vásárolok – válaszolta kérdésünkre Áncsán Krisztián.

Molnár Éva Bettinának, ha van választási lehetősége, akkor saját magának termeli meg a betevőt. – A szüleim áruházakból vásárolnak élelmiszert – mondta.

Molnár Éva Bettina Molnár Éva Bettina ©

– Nem rendelkezem kistermelő ismerősökkel, ezért általában szupermarketekben vásárolok, nem volt még rossz tapasztalatom, lehetséges, hogy ezért nincs is bennem félelemérzet – osztotta meg velünk Bódi Borbála.

Bódi Borbála Bódi Borbála ©

– Multikban semmiképp sem veszek húsárut. Van egy hentes barátom, tőle vásárolom meg a sertés termékeket, családon belül pedig házi gazdaságból jutok csirkéhez – hallhattuk érdeklődésünkre Nagy Zsolttól.

Nagy Zsolt Nagy Zsolt ©

Vetési Zsolt rendelkezik vágóhidat üzemeltető rokonnal, így a húsáru beszerzése számára nem okoz gondot – tudhattuk meg.

Vetési Zsolt Vetési Zsolt ©

– Kisebb húsboltokból, hentesektől vásárolunk, a nagyobb áruházakba ilyen szempontból nem fektetünk nagy bizalmat. Előfordult már, hogy találkoztunk lejárt szavatosságú, átcímkézett termékkel – fogalmazott Fülöp Dániel.

Fülöp Dániel Fülöp Dániel ©

HBN | Fotók: Molnár Péter