Megkérdeztük: Hogy érzi magát Tiszafüreden?

Akt.:
Kovácsné Borbély Erzsébet
Kovácsné Borbély Erzsébet - © Fotó: Kovács Péter
Tiszafüred – Tiszafüredi látogatásunk alkalmával arról érdeklődtünk az ott lakóktól, hogy milyennek látják az életet a településen, hiányzik-e esetleg valami a város mindennapjaiból.

Alapvetően jól! – vélekedik Kovácsné Borbély Erzsébet hozzátéve, hogy a turizmus és a hozzá kapcsolódó rendezvények felpezsdítették a város életét. – Az itt élők igencsak segítőkészek.

Gál Edit szeret itt lakni, mint fogalmaz, nyugodt a település, nincsenek zűrök. Itt van a Tisza-tó, no meg a sok park, amelyek értékes színfoltjai Tiszafürednek.

Gál Edit | Fotó: Kovács Péter Gál Edit ©

– Nem annyira jól! – ezt már Dankó Béla válaszolta. Ő már jó régen elkerült a városból, most Sárospatak mellett él, de évente visszajön. – Alakul a belváros, rendezett a település, de kellene egy gyógyfürdő.

Dankó Béla Dankó Béla ©

Magyar Istvánnak sincs kivetnivalója lakóhelyét illetően. – Jó itt élni – mondja. – Igen jók a település adottságai. A hiányosságokat pedig pótolni kell. A Tisza-tó ad lehetőséget az előrelépésre. Amin javítani kellene, az az orvosi ellátás és meg kellene oldani az öregek gondozását.

Magyar István Magyar István ©

Jó kis település ez, főleg nyáron, amikor sok a rendezvény. Horgászat szempontjából pedig első osztályú. Úgy kellene alakítani a programokat, hogy a jelenlegi 1-3 napnál többet töltsenek itt az emberek – vélekedik Pásztor Csaba.

Pásztor Csaba Pásztor Csaba ©

Gál Tiborné Kócsújfaluban él, ami szerinte egy kifejezetten nyugodt hely a maga 120 lakosával. Ami hiányzik, az a munkahely.

Gál Tiborné Gál Tiborné ©

HBN | Fotó: Kovács Péter