Megkérdeztük: Előfordul-e, hogy magára marad a problémáival?​

Akt.:
Megkérdeztük: Előfordul-e hogy magára marad a problémáival?​
Megkérdeztük: Előfordul-e hogy magára marad a problémáival?​ - © Fotó: Matey István
Debrecen – Biztos mindenki érezte már úgy legalább egyszer élete során, hogy senki nem érti meg és egyedül maradt a problémáival. Ezzel a témával kapcsolatban kérdeztük az utca emberét.

Ádámku Máté szerint mindenkinek lehetnek nehézségei. Ilyenkor próbál az ember olyan személyt találni, akivel megbeszélheti ezeket. Neki szerencséje, hogy kamaszként volt kivel megosztania a gondjait.

– Ha problémám adódik, a szüleimhez fordulok, vagy a barátaimhoz. Nem tudom elképzelni, hogy külső segítséget vegyek igénybe – osztotta meg Hevessy Angéla.

– Nekem szerencsém van, mert szinte minden problémámra van legalább egy olyan ember, akivel meg tudom azokat beszélni. A tanáraim között is vannak, akik hasznos tanácsokkal tudnak szolgálni – így Pásztor Anna.

Szekanecz Verával is előfordult már, hogy olyan lelkiállapotba került, amikor nem tudott kihez fordulni, de végül sikerült kibeszélnie magából. Sok barátja van, illetve a családja is támogatja mindenben.

– ​Velem is előfordult, hogy problémám akadt, amit nem tudtam kivel megosztani, és egy idő után pszichológushoz fordultam. Meg tudtam nyílni egy kvázi idegen előtt, aki mégis hozzáértőként tudott segíteni – mesélte Lesnyák Gabriella.

– Én azon az állásponton vagyok, hogy amit nem tudok megosztani a családommal vagy a barátaimmal, az nem tartozik egy idegenre. Van kikhez fordulnom, ha problémám adódik – mondta el Szakál Dávid.

HBN