„Talán az ötven év fölöttieknek a legnehezebb a helyzete”

„Talán az ötven év fölöttieknek a legnehezebb a helyzete”
© Fotó: Pixabay
Debrecen – Ezúttal azt kérdeztük a debreceniektől, szerintük melyik korosztálynak a legnehezebb elhelyezkedni. Nézzük a válaszokat.

Tóth Alíz Antónia, hallgató

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Azt gondolom, ma Magyarországon mindenkinek nehéz elhelyezkedni, különösen a pályát elhagyó idősebbeknek, illetve a kevés tapasztalattal rendelkező pályakezdő fiataloknak.

Szeghalmi Nikolett, tanuló

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Szerintem elsősorban a fiatalabb nőknek, mert azzal az érvvel jönnek elő a munkáltatók, hogy később úgyis elmennek szülni. Így a családosokat favorizálják helyettük.

Badacsonyi Zsófia, tanuló

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Talán az ötven év fölöttieknek a legnehezebb a helyzete ilyen szempontból, mert a mai cégeknél már elvárás, hogy legalább egy idegen nyelven tudjon megszólalni az ember.

Soltész Dániel, hallgató

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Talán a harmincas-negyvenes korosztály van a legkönnyebb helyzetben. Egy fiatalra azt mondják, hogy rutintalan, az idősebbeket pedig meg kell fizetni a tapasztalata okán.

HBN|Fotók: Molnár Péter


Az idősebb „szaki” tudása, tapasztalata aranyat ér a tanműhelyben (is)
Debrecen - A megkérdezettek negyede legalább félszáz helyre adta be az önéletrajzát; sikertelenül. Egy friss felmérésben a megkérdezett 45 év felettiek többsége úgy nyilatkozott, hogy az állások elnyerésének elsősorban az életkor, a túlképzettség, valamint a fizetési igény szab gátat, és csak ezu...