„Van esély rá, de nem a közeljövőben”

„Van esély rá, de nem a közeljövőben”
Debrecen – Nézzük, olvasóink mennyire látják reális veszélyét egy esetleges atomháborúnak.

– Nem látom veszélyét ennek. Szerintem kicsit hasonló a helyzet, mint a hidegháború idején. Inkább erőfitogtatásnak tűnik a mostani helyzet Észak-Korea részéről – fejtette ki Nemes Sára.

nemes_sara

Nemes Sára

– Valamilyen téren reális veszély, mivel a nagyhatalmak rendelkeznek atomtöltetekkel. Viszont vannak olyan programok, amelyek arra irányulnak, hogy leszereljék ezeket a tölteteket. Japán, Dél-Korea és Amerika hadseregei biztos megakadályoznák a háborút – felelte Kosina Zsolt.

kosina_zsolt

Kosina Zsolt

– Sajnos, a mai világpolitikát elnézve esélyesnek látom. Észak-Koreában a hidrogénbomba robbantása és az amerikai elnök, Donald Trump megnyilvánulásai alapján elképzelhető – mondta Gábor Ákos.

gabor_akos

Gábor Ákos

Kubinyi Anna szerint technológiai szempontból kialakulhat egy atomháború. Vannak olyan vezetők, akik céljaik elérése érdekében bevetnék akár az atombombát is.

kubinyi_anna

Kubinyi Anna

– Van esély rá, de nem a közeljövőben. Inkább csak erőfitogtatásnak tartom az Észak-Koreában történt hidrogénbomba robbantást, nem jelent valós veszélyt – válaszolta Mercz Milán.

mercz_milan

Mercz Milán

Deák Csaba úgy véli, hogy benne van a pakliban egy ilyen háború kitörése, azonban reméli, hogy a nagyhatalmak vezetői megakadályoznák, tanulva a múlt eseményeiből.

deak_csaba

Deák Csaba

HBN|Fotók: Matey István