Megkérdeztük a debrecenieket, hogy milyen otthonra vágynak

Megkérdeztük a debrecenieket, hogy milyen otthonra vágynak
© Fotó: Pixabay
Debrecen – Kicsi vagy nagy, kertes vagy panel, belváros, vagy csendesebb övezet: ahány ember, annyiféle álom…

Leginkább kertes családi házban laknék valahol a belváros egy csendesebb utcájában. Szeretném, ha lenne kertem, ráadásul a szomszédokhoz sem kellene alkalmazkodnom annyira – válaszolta Töviskes Krisztián Sándor.

toviskes

Töviskés Krisztián Sándor

– Panelben laknék a belváros szívében, azt sem bánnám, ha az Aranybikában kellene élnem. Legyen minden közel, és pezsegjen az élet! Faluról jöttem, de ez mégis jobban vonz – jelentette ki Polgári Zsolt István.

polgari

Polgári Zsolt István

Benedek Roland szintén belvárosi panelt választana, mivel tetszik neki a nagy nyüzsgés, valamint az, hogy mindent fontos intézményt megtalálhatna a lakásához közel.

benedek_

Benedek Roland

Fotó: Pixabay
Debrecen - Budapesten tizenkét, országosan pedig csaknem nyolcévnyi átlagjövedelem kell ahhoz, hogy valaki egy közepes méretű lakáshoz jusson. Ez az arány sokkal rosszabb, mint három éve, a legfőbb ok pedig az, hogy a lakásárak kétszer olyan gyorsan növekedtek ezalatt, mint a magyarországi jövede...

– Kertes családi házba költöznék, egyértelműen. Lenne egy kis udvarom, ahová bármikor kiülhetnék, és a szomszédok sem zavarnának meg semmiben – hangsúlyozta Halász Rita.

halasz

Halász Rita

Panellakást választanék, olyan környéken, ahol a közelben van park, óvoda, iskola, orvosi rendelő, különböző boltok. Ha a későbbiekben lenne gyerekem, előnyös lenne ilyen helyen lakni – mondta Sarkadi Regina.

sarkadi

Sarkadi Regina

Török Gergő leginkább a város szélén lakna, családi házban, mert szereti a csendet és a nyugalmat, a nagyvárosi élet nem vonzza annyira.

torok

Török Gergő

HBN | Fotó: Derencsényi István