Megkérdeztük a debrecenieket, hogy isznak-e rendesen

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: Getty Images
Debrecen – Egy átlagos testalkatú felnőtt ember napi 2-3 liter folyadékot veszít izzadáson, légzésen és mozgáson keresztül. De vajon sikerül mindezt pótolni maradéktalanul? Egy kis egészségügyi körkérdést készítettünk Debrecenben.

– Nagy hangsúlyt fektetek a folyadékbevitelre, amikor tehetem, szénsavmentes ásványvizet szoktam inni, az üdítőket nem szeretem – válaszolta kérdésünkre Gulyás Réka.

Guly+ís R+ęka Gulyás Réka ©

Zámbó Ferenc megpróbál elegendő mennyiségű folyadékot fogyasztani. Elmondása szerint a mentes vizet preferálja, de mostanában gyakran a tea mellett dönt.

Zámbó Ferenc Zámbó Ferenc ©

– Amerikában élek, a munkahelyemen tisztított vizet biztosítanak a dolgozók számára. Napi szinten két litert iszok – fejtette ki Zámbó Zsuzsi.

Zámbó Zsuzsi Zámbó Zsuzsi ©

Turai Gréta elsősorban a buborékmentes vizet választja, emellett gyümölcsleveket is szokott vásárolni, ellenben a szénsavas frissítőket nem kedveli. Hozzátette, gyakran előfordul, hogy nem kívánja az innivalót.

Turai Gréta Turai Gréta ©

– A vizet favorizálom az üdítőkkel szemben, hiszen utóbbiak nem oltják a szomjamat. Sajnos, nem figyelek oda kellőképp erre a kérdésre, általában csupán egy litert iszok egy nap – osztotta meg Litvák Laura.

Litvák Laura Litvák Laura ©

Béke Alexa naponta másfél-két liter innivalót juttat a szervezetébe. Otthonukban víztisztítót szereltek a csapra, emiatt csapvizet fogyasztanak. Hozzátette, ha nem iszik elegendő folyadékot, akkor rosszul érzi magát és fáj a feje.

Béka Alexa Béka Alexa ©

HBN | Fotó: Molnár Péter