Megkérdezik a vállalkozókat a bürokráciacsökkentésről

Budapest – Országos konferenciasorozat indul “A vállalati szektorhoz kapcsolódó közigazgatási bürokráciacsökkentési program kidolgozása” című európai uniós projekt keretében, amelynek során feltérképezik a vállalkozói ügyféligényeket is – közölte a Miniszterelnökség kedden az MTI-vel.

A Miniszterelnökség, a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal alkotta konzorcium által szervezett rendezvénysorozat 2016. április 15-től június 10-ig tart.

Közleményében a Miniszterelnökség hangsúlyozza: a közigazgatás átalakítása és a bürokráciacsökkentés célja, hogy az ügyintézés a vállalkozói szektorhoz köthető ügyfelek számára egyszerűbb, gyorsabb és költségtakarékosabb legyen.

A műhelymunkával egybekötött konferenciasorozat keretében felmérik a vállalkozói ügyféligényeket a közigazgatási eljárások további egyszerűsítése érdekében, ismertetik a kormány bürokrácia- és állami rezsicsökkentéssel, illetve gazdaságfejlesztéssel kapcsolatos eddigi intézkedéseit.

A résztvevők szakmai előadásokon megismerkedhetnek a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programmal (GINOP), valamint a Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztés Operatív Programmal (KÖFOP).

A projekt keretében feldolgozzák a vállalkozói szektor javaslatait, a bürokráciacsökkentési program II. ütemének előkészítéséhez – tájékoztatott a Miniszterelnökség.

– MTI –