Megjött az Újváros étvágya, ismét harapnának

Temesvári János
Temesvári János - © Fotó: HBN-archív
Balmazújváros – Rákaptak a győzelem ízére az újvárosiak, akik a Tatabánya elleni bravúrra készülnek.

Óriási bravúrt hajtott végre a Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK múlt vasárnap azzal, hogy idegenben 23–22-re legyőzte az akkor még listavezető Balatonfüredet.

– Eksztázisban voltunk a meccs után, mindenki nagyon boldog még mindig. Kiváló találkozót játszottunk a Füred ellen, higgadt fejjel kézilabdáztunk, talán kicsit lebecsült minket a riválisunk, de azt hiszem, ez semmit sem von le az érdemeinkből, sőt. Természetesen a helyén kell kezelnünk ezt a sikert, az út, amelyre rátaláltunk, jó, ezen szeretnénk tovább haladni – emlékezett vissza a Balmazújváros játékosa, Temesvári János, aki hozzátette, mindenképp lendületet adott ez a siker a csapatnak, és hasonló teljesítménnyel szeretnének előrukkolni pénteken 18 órától is a Tatabánya ellen hazai pályán.

Csak nyugodtan

A Grundfos Tatabánya a tabella második helyén tanyázik, négy diadalt és egy döntetlent könyvelhettek el eddig Vladan Matics tanítványai. Az újvárosiak pillanatnyilag a nyolcadik, mérlegük egy-egy győzelem és döntetlen, valamint két vereség. – Újabb nagy falat vár ránk, ha nem lesznek hullámvölgyek a játékunkban, a pont is benne lehet a meccsben, pláne hazai pályán. Abban biztos vagyok, hogy a Tatabánya nem fogja elkövetni azt a hibát, hogy nem vesz minket elég komolyan, annál is inkább, mert a füredi összecsapásunkat személyesen is megtekintették a bányaiak emberei – osztotta meg a lapunkkal Temesvári, majd arra is kitért, hogyan látja a rivális együttesét. – A Tatabánya még nem kapott ki az új szezonban, az egész csapat jó képességű, Ivo Diaz a motorja a társaságnak, Bodó Richárd egy remek átlövő, és úgy tudom, van egy új balszélsőjük is, aki szórja a gólokat. Tőlünk jó védekezés és higgadt támadójáték szükségeltetik majd, ha sikerrel akarunk járni. Bár az első két meccsünk után kissé mélypontra kerültünk, de éreztük, ennél többre vagyunk képesek, és valóban, fokozatosan egyre jobb teljesítményt nyújtunk – vélekedett a kézis, aki úgy látja, a bajnokság erősödött tavalyhoz képest, a középcsapatok közel hasonlóak, így várhatóak még meglepetéseredmények.

HBN