Megjelenhetett a kanyaró Debrecen környékén

Akt.:
Megjelenhetett a kanyaró Debrecen környékén
© Fotó: Wikipédia
Debrecen – A hvg.hu értesülései szerint Hajdú-Bihar megyében is felüthette a fejét a betegség, bár a hírt egyelőre nem erősítették meg, a kórház nem ad információt az ügyről.


Frissítés:

 

Nem ápolnak kanyarós beteget a debreceni kórházakban

A Debreceni Egyetem Klinikai Központjában és a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézetben nem ápolnak kanyarós beteget. A Kenézy Kórházban két kanyaró-gyanús eset volt, de ezidáig egyik sem felelt meg a megerősített kanyaró diagnózisának – írja közös közleményében a két egészségügyi intézmény.


Korábbi cikkünk:

A Hvg.hu értesülése szerint a romániai kanyarójárvánnyal összefüggésben betegedett meg egy hajdú-bihari férfi, akit a debreceni Kenézy Kórházban kezelnek. Állítólag kamionosoktól kaphatta el a fertőző betegséget. A portál csütörtök délután közölt információit hivatalos források egyelőre nem erősítették meg. A Napló úgy tudja, a kanyarójárvány ügyében immár nem is az ÁNTSZ felelős nyilatkozni, hanem Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár. Csütörtökön ezért az illetékes minisztériumhoz fordultunk kérdéseinkkel, válasz lapzártánkig nem érkezett.

Ami bizonyos: Lázár János miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, eddig 29 kanyarógyanús megbetegedést jelentettek, a Külgazdasági és Külügyminisztérium pedig a járvány veszélyeire figyelmeztette a Romániába indulókat.

HBN


Lázár: 29 megbetegedésről tudnak eddig

Eddig 29 kanyarógyanús megbetegedést jelentettek, ami egészségügyi dolgozókat és civileket is érint – közölte Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján kérdésre, szerda délutáni adatokra hivatkozva.

Kanyaró – A Romániába indulókat figyelmezteti a KKM

A Romániában kialakult kanyarójárvány veszélyeire figyelmeztette az országba induló magyar állampolgárokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata csütörtökön közzétett tájékoztatásában.