Mégis tömegverekedés volt az iskolában

A devecseri, Gárdonyi Géza Általános Iskolában egy 13 és egy 14 éves diák verekedett össze az öltözőben.

A két lány vitájának több osztálytársuk is szemtanúja volt és a rendőrség információ szerint, néhányan be is kapcsolódtak a verekedésbe. A rendőrség csoportos garázdaság miatt indított eljárást.

Mintegy két órával a verekedés után érkezett a bejelentés a rendőrségre – mondta Frankó Marianna. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hozzátette: a mentők értesítették őket arról, hogy egy 13 éves lányt vittek be a kórházba, akit lehet, hogy bántalmaztak. A mentőket pedig az a háziorvos értesítette, akit a verekedés után a diáklányhoz hívtak, mivel fájlalta a hasát. Frankó Marianna hozzátette: az eddigi információk szerint két lány verekedett össze az iskolában, amit több társuk végignézett, néhányan pedig bekapcsolódtak.

Ahogy arról korábban a Független Hírügynökség beszámolt: a rendőrség nagy erőkkel vonult ki az iskolához, mert úgy tudták, tömegverekedés tört ki az intézményben. Mire azonban kiértek már véget ért a verekedés, egy lányt pedig a kórházba vittek. Korábban az iskola igazgatója azt mondta: szó sem volt tömegverekedésről, valaki rosszindulatból, félrevezető információkat adott a rendőrségnek.