Mégis mehet a HHG ügyvezetője

Akt.:
A Hajdúböszörményi Városgazdálkodási Kft. telephelye
A Hajdúböszörményi Városgazdálkodási Kft. telephelye - © Forrás: Google Street View
Hajdúböszörmény – A Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. (HHG Kft.) felügyelőbizottsága által készített határozati javaslatról tárgyalnak a napokban a tulajdonos önkormányzatok: Will Csaba ügyvezető jogviszonyának megszüntetéséről, Kathy Zsigmond ügyvezető cégjegyzési jogosultsággal való felruházásáról, valamint a társasági szerződés módosításáról.

A Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft-t (HHG) az európai színvonalú hulladékgazdálkodási rendszer fenntartására és üzemeltetésére alapította a Will Csaba ügyvezető irányította Hajdúböszörményi Városgazdálkodási Kft. (VG) még 2004-ben. Fele részben a kft., a fennmaradó részben pedig a 14 települési önkormányzat lett a tulajdonosa Will Csaba ügyvezetésével.

2011-ben a város létrehozta a holdingrendszert: több hajdúböszörményi önkormányzati érdekeltségű kft. között a VG is zártkörűen működő részvénytársaságba, a Hajdúböszörményi Vagyonkezelő Zrt.-be tömörült Gulya Mátyás vezetése alatt.

2013-tól ketten

2012-től már többször tárgyalt a böszörményi városvezetés Will Csaba visszahívásáról, majd egy rosszul sikerült befektetési szerződés megkötésekor ez újra napirendre került, továbbá 2013-ban választottak mellé egy másik ügyvezetőt Kathy Zsigmond személyében, hogy ne dönthessen egyedül a cég ügyeiről. Ettől az évtől már nem vezette a VG Kft.-t Will Csaba, mert alakulása óta ő vezeti a Hajdúkerületi és Bihari Víziközmű Zrt-t. A napokban a HHG tulajdonos önkormányzatai munkaszerződésének 2016. január 31-ei hatállyal, közös megegyezéssel vagy visszahívással történő megszüntetésére tesznek javaslatot a HHG felügyelő bizottsága határozata alapján. Illetve az ezáltal önálló cégjegyzési jogosultsághoz jutó (2021-ig tart ügyvezetői megbízása) Kathy Zsigmond személyi alapbérét „okézhatják le” (bruttó 980 ezer forint havonta) – taggyűlés tartása nélküli határozathozatallal. A leköszönő ügyvezető a közös megegyezés árán megkaphatja 3 évi ki nem fizetett prémiumát, illetve egy évnyi munkabér illeti még meg, összesen 27 millió forintnyi összegben.

HBN
hirdetés