Mégis lesz videóbíró a VB-n?

A FIFA elnöke bejelentette, mégis fontolóra veszik a technikai vívmányok segítségül hívását.

Joseph Blatter, a FIFA elnöke bejelentette, hogy júliusban ismét napirendre tűzik a videóbíró bevezetésének kérdését a szövetség illetékes bizottságánál.

– A világbajnokságon eddig tapasztalt hibák láttán természetesen újra kell gondolnunk sok mindent, abszurd lenne, ha nem foglalkoznánk a kérdéssel – jelentette ki a keddi sajtótájékoztatón. A sportvezető sajnálatát fejezte ki a nyolcaddöntőkben súlyos bírói hibákkal sújtott Angliának és Mexikónak. – Őszintén elnézést kérek a hibákért. Higgyék el, lesújtottak a nyilvánvalóan rossz döntések.

Mint ismert, a világbajnokságon eddig is több súlyos bakit vétettek a bírák, a mélypont azonban vasárnap következett be, amikor mindkét nyolcaddöntő végkimenetelét is befolyásoló hibák történtek.

A Németország–Anglia mérkőzésen 2–1-es német vezetésnél Lampard emelése nyomán a labda több, mint fél méterrel a gólvonal mögött landolt, ám a játékvezető nem ítélt gólt, a meccset pedig a Löw-gárda nyerte meg 4–1-re.

Ugyanezen a napon az Argentína-Mexikó meccsen az első félidő közepén az argentin Carlos Tévez másfél méteres lesen állva fejelt a hálóba, de Rosetti játékvezető és asszisztense szabályosnak ítélte meg a találatot. A találkozó 3–1-es argentin sikert hozott.

ÉKN

Hírek a foci VB-ről