Megint nem a hajléktalanokra

Ismét a hajléktalanszálló elköltöztetését kérik a Simonffy utca 32. szám lakói
Ismét a hajléktalanszálló elköltöztetését kérik a Simonffy utca 32. szám lakói - © Fotó: HBN
Debrecen – Ismét a hajléktalanszálló elköltöztetését kérik a Simonffy utca 32. szám lakói.

Mint arról beszámoltunk, a nyugati kiskörút és a Simonffy utca sarkon egy nyolc lakásos társasház pincéjében 1998. óta hajléktalan ellátó intézmény működik. A nappali melegedő utcai bejárati kapuja azonos, lépcsőháza részben közös a fölötte található lakóházzal.

Panaszáradat

A lakástulajdonosok kezdetben tolerálták a szállót, a fedél nélküliek egy részének viselkedése azonban megváltoztatta a véleményüket.

Problémáikat többször is jelezték az önkormányzat ingatlanvagyonát kezelő, – akkor a házban még többségi tulajdonos – Cívis Ház Zrt-nek, de semmi nem történt. Az elmúlt években viszont többségbe kerültek a magántulajdonosok. Jelenleg nyolc lakásból öt már nem a városé.

Azóta a társasház közgyűlésein rendre olyan határozatokat hoztak melyekben a szálló elköltöztetését kérték. Több határidőt is megszabtak, mindhiába.

Néhány napja ismét megvitatták a helyzetet és megint abban maradtak, hogy az intézménynek náluk be kell fejeznie a működését. Ezt megküldtek a cívisháznak – tudtuk meg az épület közös képviselőjétől.

HBN-OCs