Megint máshogy kell közlekednünk a kiskörút építése miatt

Akt.:
Folytatódik a Kiskörút építése
Folytatódik a Kiskörút építése - © Fotó: Matey István
Debrecen – Jól halad a nyugati kiskörút második szakaszának építése, az Arany János utca és az Erzsébet utca között. Ezzel összefüggésben a Miklós utcán megváltozott a forgalmi rend. Most a páratlan oldalt zárták le teljesen.

A változtatásra azért volt szükség, mert a páros oldalon elkészült a burkolatalap, illetve leterítették az alsó aszfaltréteget, így a forgalom azon zajlik.

A Miklós utca páratlan oldalán lezárt félpályát (két forgalmi sávot) a kivitelező elkezdte felbontani. Ezen az oldalon is a Szív utca és Iskola utca között – 277 méter hosszban – teljes burkolatcserére kerül sor. Csaknem 50 centiméter vastag burkolatot kell felbontani a kivitelezőnek. A munka (az ágyazat, a beton burkolatalap és az alsó aszfaltréteg elkészítése) körülbelül egy hónapot fog igénybe venni.

A Miklós utca páratlan oldalának felbontásával egyidejűleg elkezdődik a Nemzetőr utca felbontása is. Az ott lakók csak az Arany János utca irányából tudják majd megközelíteni ingatlanjaikat.

Aszfaltozzák a Kiskörút és a Miklós utca körüli szakaszt  | Fotó: Matey István (galéria) Aszfaltozzák a Kiskörút és a Miklós utca körüli szakaszt | Fotó: Matey István (galéria) ©

Közben folytatódik az Erzsébet utca érintett szakaszának átalakítása is. Ehhez szükséges áthelyezni a MÁV rendelő előtti busz- és trolibusz-megállót. Az ideiglenes megállóhely az Erzsébet utca 27. számhoz, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal épülete elé került.

A polgármesteri hivatal azt kéri a forgalomban részt vevőktől, hogy a KRESZ-táblák jelzéseinek figyelembe vételével, fokozott figyelemmel közlekedjenek a környéken!

HBN