Megint „csak” az ezüstig jutott a Hajdúböszörmény

Megint „csak” az ezüstig jutott a Hajdúböszörmény
© Fotó: Derencsényi István, archív
Berettyóújfalu, Hajdúböszörmény – Ismét az ETO nyerte a párharcot, nem jutott be a kupadöntőbe a Berettyóújfalu.

A nőknél a Hajdúböszörményi TE, a férfiaknál az MVFC képviselte megyénket Gyöngyösön, a futsal Magyar Kupa Final Fourban. Előbb a hölgyek vívták meg az elődöntőket: a Böszörmény a Tolnával csapott össze. Rögtön a meccs elején előnybe kerültek Simonyi András tanítványai, Demeter Réka talált be a harmadik percben. Herczeg Andrea növelte az előnyt, majd következett egy újabb Demeter-gól. A szünet előtt még Halászi Kinga is betalált, így félidőben már 4–0-ra vezetett a HTE.

Fordulás után szépített a Tolna, de Halászi, majd Herczeg újra villant, ezzel a 29. percben már 6–1-re ment a hajdú-bihari egylet. A hajrában ugyan még begyötört két gólt Frank Tamás alakulata, de ez már csak szépségtapasznak volt jó, magabiztos, 6–3-as sikerével a Böszörmény jutott be a döntőbe. Az ETO–Astra mérkőzést utóbbi nyerte 3–2-re, így megismétlődött a tavalyi finálé, a címvédő Astra és a Hajdúböszörmény újra összecsapott.

Egy gól kevés

Sebestyén Györgyinek hála a hatodik percben vezetéshez jutott a HTE a vasárnap délutáni döntőben. Az Astra gyorsan egalizált, sőt, rövidesen már Dombó János csapatánál volt az előny. Egyértelmű kiskunfélegyházi fölény alakult ki, mellyel nem tudott mit kezdeni a Böszi, félidőben 4–1-re ment az Astra. A második játékrészben sem változott a játék képe, Nagy Anett megszerezte a maga második, csapata ötödik találatát, a hajrában pedig Herczeg Andrea öngólja állította be a 6–1-es Astra-sikert. A Dombó-gárda megvédte tehát címét, a HTE-nek pedig akárcsak tavaly, ezúttal is meg kellett elégednie az ezüstéremmel.

Győri diadal

Az uraknál, ahogy az előző kiírásban, úgy idén is már az elődöntőben összetalálkozott a Győr és a Mezei-Vill. Turzó József csapata szeretett volna visszavágni az ETO-nak a tavalyi vereségért, és bejutni az utolsó körbe, ám ez most nem sikerült.

Pedig jól indult az összecsapás, Sánta János szerzett előnyt az övéinek az ötödik percben. Igaz, gyorsan egyenlített az ETO, de jött Gál István, és újra az Újfalu vezetett. Ismét egalizáltak a jórészt külföldiekből álló győriek, 2–2-t mutatott az eredményjelző szünetben.

Nagy iramban kezdték az egyletek a második húsz percet is, Jaison révén előnybe kerültek a Rába-partiak. Hosszú gólcsend után felpörögtek az események a játékrész második felére, a 35. minutumban 6–3-ra mentek Jordi Illa Sole tanítványai. A Mezei-Vill kockáztatott, vészkapus játékra állt át, ám ez többször is megbosszulta magát. 7–3 után az utolsó percben Rábl János és Sánta csökkentette a hátrányt, de hibába, 7–5-ös győzelmével a Győrnek nyílt esélye rá, hogy megvédje címét.

HBN


A tények

Férfi Magyar Kupa elődöntő

Rába ETO–MVFC Berettyóújfalu 7–5 (2–2)

Gyöngyös, Városi Sportcsarnok, vezette: Farkas Balázs

ETO: Tóth – Juanra, Alex, Solano, Drahovsky. Csere: Lódi, Amrani, Seidler, Harnisch, Jakatics, Farkas, Alasztics, Jaison. Vezetőedző: Jordi Illa Sole

MVFC: Tihanyi – Rábl, Trencsényi, Dávid, Szabó. Csere: Mezei, László, Gál, Sánta, Klochko, Komáromi, Nagy, Stanic, Vulovic. Vezetőedző: Turzó József

Gól: Jaison (8.,23.), Drahovsky (14.), Alex (30.), Juanra (33.), Amrani (35.,38.), illetve Sánta (5., 40.), Gál (10.), Klochko (35.), Rábl (40.)


Női Magyar Kupa döntő

Astra–Hajdúböszörményi TE 6–1 (4–1)

Gyöngyös, Városi Sportcsarnok, vezette: Wittner József

Astra: Varga L. – Szabó B., Dikanová D., Nagy A., Gál T. Csere: Kovács K., Godvár K., Kakuszi A., Staar G., Király B., Balázs E., Szabó I., Szabó N. Vezetőedző: Dombó János

HTE: Torma L. – Benkő M., Nagy Á., Pádár A., Demeter R. Csere: Tóth R., Herczeg A., Tóth B., Halászi K., Sebestyén Gy., Sándor Z., Tell Zs. Vezetőedző: Simonyi András.

Gól: Balázs E. (7.), Szabó B. (10.), Gál T. (12.), Nagy A. (20., 29.), Herczeg A. (35. öngól), illetve Sebestyén Gy. (6.)
Sporthírek


hirdetés