Megint a Dunaújváros az ellenfél, itt van az esély a javításra

Megint a Dunaújváros az ellenfél, itt van az esély a javításra
© Fotó: Derencsényi István, archív
Debrecen – Visszatérne a győzelmi útra a debreceni csapat, amelynek több jégkorongozójára számít a szövetségi kapitány.

A MOL Liga tabellájának második helyét elfoglaló Debreceni Hoki Klub csütörtökön 18:15–től ismét Dunaújvárosban vendégszerepel. A két gárda hétfőn már összecsapott egymással a Fejér megyei településen, akkor a hetedik pozíciót birtokló Acélbikák meglepetésre 4–2–es sikert arattak, a házigazda góljait a duplázó Michael McCann, Odnoga Mátyás és Szepessy Máté jegyezte, míg a hajdúsági találatokon Berta Ákos, valamint Vaszjunyin Artyom osztozott. A DHK orosz trénere, Dmitrij Romanov meglehetősen feldúlt volt a mérkőzés után, szerinte tanítványai messze nem játszottak csúcsformában.

Négyen a válogatottban

A cívisvárosi együttes egyébként kisebb hullámvölgybe került az utóbbi időben, hiszen a legutóbbi négy bajnokijából hármat is elvesztett, egyedül a MAC Budapestet sikerült legyőzniük Berta Ákoséknak. Ennek fényében valószínűleg jót tenne egy önbizalom növelő diadal a játékosoknak az újvárosi találkozón.

Rich Chernomaz, a magyar jégkorong–válogatott szövetségi kapitánya kimondottan bő keretet hirdetett kedden, a 46 fős névsorból 28 hokis utazik majd egy norvégiai felkészülési tornára november elején, ahol a mieink a házigazda mellett Dániával és Franciaországgal mérik össze erejüket. Örömteli hír, hogy a kanadai szakember négy meghívót postázott Debrecenbe: Vay Ádám, Hetényi Péter, Hári Norbert és Könczei Áron kap majd lehetőséget a bizonyításra.

HBN–BÁ