Megindokoltatná a felmentését

Visszavonták Domján Sándor hajdúszoboszlói rendőrkapitány kinevezését.

Június 14-ei hatállyal visszavonta a hajdúszoboszlói rendőrkapitányságot irányító dr. Domján Sándor alezredes vezetői kinevezését a megyei főkapitány – közölte kedden a rendőrség. Dr. Fekete Csaba dandártábornok – élve a törvényadta lehetőséggel – indoklás nélkül mentette fel a kapitányságot 2005. júliusa óta vezető Domján Sándort, aki a Napló előtt sem titkolta, hogy a döntés váratlanul érte és megdöbbentette.

Indoklás nélküli

– Az indoklás nélküli felmentéshez pejoratív képzetek társulnak, találgatásra ad okot, ezért azt könnyebben tudomásul venném, ha közölnék a konkrét okát. Ha kereken közölnék, hogy például elfogyott a bizalom irántam, azt jobban megemészteném, mint a jelenlegi állapotot – mondta lapunknak az alezredes, aki az alárendelt rendőri állomány előtt már köszönetet mondott az elmúlt évek munkájáért. Magamnak már feltettem a kérdést, hogy kinek állhat érdekében az eltávolításom, de a nagy nyilvánosság előtt erről nem beszélnék.

 Sokat köszönhetek a rendőrségnek, s reméltem, hogy mindezt tisztességgel visszafizethetem, ugyanis nagyon nem vagyok híve a korai nyugdíjnak – mondta a 29 év szolgálati idővel rendelkező Domján Sándor. A főtisztnek, aki korábban a megyei főkapitányság vizsgálati osztályát is vezette, öt napja van, hogy eldöntse: elfogad egy beosztást a megyei főkapitányságon vagy a nyugdíjazását választja. A hajdúszoboszlói kapitányság vezetésével Gali Sándor alezredest, a szervezet eddigi bűnügyi osztályvezetőjét bízták meg.

 
HBN–RaL