Helyi közélet

2008.04.16. 06:29

Debreceni olvasónk írja: álljunk meg néha egy képben gyönyörködni!

<p>Debrecen - A debreceni Széchenyi Kerti Református Templomnak van egy kiállító terme, nevezetesen a Kálmáncsehi Galéria. Itt nyílt egy kiállítás Cseppentő Éva műveiből.</p>

Az olajfestmények és aquarellek mellett jelentősebb számban tűzzománc képek kerültek a közönség elé. A tárlatot Antalfy László nyitotta meg, aki a művész munkásságának bemutatása és értékelése mellett a különlegesen kivételes technikát igénylő tűzzománc képek készítéséről is ejtett néhány szót.

Ezek a képek az égetés után nyerik el eredeti színeiket, ezért készítésük a művésztől nagy odafigyelést igényel. A képek azonban önmagukért beszélnek.
Szemet gyönyörködtető látvány a színes Tulipánok, a Liliomok, vagy a pesztell színű Vasárnap és a Szárnyalás című alkotások.

Én úgy gondolom, hogy a nagyobb volumenű, világhírű művészek Modemben történő kiállítása mellett szükség van a kortárs művészek csöndesebb és méreteiben kisebb kiállításaira is.
Ha valaki olyan adottságokkal, művészi hajlammal, tehetséggel rendelkezik, hogy önmagát kifejezve munkásságával másoknak élményt, örömöt szerez, akkor mindenképpen teret kell biztosítani a műveinek a bemutatásához.

Ha pedig az ilyen jellegű kiállítások máshová is elkerülnek, általuk a város hírneve is növekszik. Mindenképpen jó dolog, hogy ilyen jellegű kiállítások is vannak.
A művek mindenkinek mást jelentenek: lehetnek szépek, különlegesek, érdekesek, extrémek.

Minden művész teljesen más egyéniség, más látásmóddal rendelkezik, más az önmegvalósítás formája, miáltal mindegyik teljesen másfélét alkot. Az ilyen kiállítások látogatói pedig annyi élménnyel lesznek gazdagabbak, ahány féle alkotást látnak.

Ebben a rohanó világban mindenkinek szüksége van néha egy kis kikapcsolódásra. Az egyik ilyen lehet egy kiállítás megtekintése, ahol szép vagy különlegesen érdekes alkotásokat is láthatunk.
Ez már önmagában is egy szép élmény lehet ebben a stresszel, gondokkal teli hétköznapokban.
Hudákné Lakatos Margit

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában