Helyi közélet

2008.03.28. 12:25

Debrecenben a Csavargók tízparancsolata

<p>Debrecen – Csavargók tízparancsolata című monodrámáját pénteken este mutatja be Földes László Hobo a debreceni Csokonai Színház Horváth Árpád Stúdiószínázban.</p>

Mint azt a teátrum honlapján megjelent ismertető számba veszi, a műben utakról esik szó. A vándorlásról, amely látszatra fizikai cselekedetek sorozata, valójában azonban jelképekkel, titkokkal teljes szellemi barangolás.

Örökös útonlét: a zaklatottság monotóniája, az életvitelszerű nyughatatlanság. Minden útra kelés az otthonra találás reményében történik, minden megérkezésben benne van a megállapodás reménye, minden kicsomagolásban ott a sejtelem, hogy innen is tovább kell állni előbb-utóbb – fogalmaz a szinopszis.

„Az est gerincét a Csavargók tízparancsolata című kötet versei adják. Úgy épül fel a műsor, hogy kirajzolódjék belőle a zenész világérzékelésének, gondolkodásának fejlődéstörténete.

 Elindulunk a kezdetbeli Doors slágerektől, »Amikor elérkezett hozzánk is a Zene / És kibontotta hajunk zászlaját«, s a lázadástörténet elejétől – végig a blues fejezetein át – eljutunk a máig. Fotók, képek jelennek meg a háttérben, és felhangzanak az egyes korszakokat legerőteljesebben kifejező dalok. Az útélmények zenei sűrítményei” – olvashatjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában