Meghosszabbították a rablással gyanúsított rendőr előzetes letartóztatását

Két hónappal meghosszabbította a Debreceni Városi Bíróság annak a hajdúhadházi rendőrnek az előzetes letartóztatását, akit egy benzinkút kirablásával gyanúsít az ügyészség. A férfi fellebbezett a döntés ellen, ezért az még nem jogerős. Ha a megyei bíróság helyben hagyja a döntést, akkor október 19-ig maradhat előzetesben a felfüggesztett rendőr.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, a hajdúhadházi tiszthelyettest június közepén vették őrizetbe a nyomozó ügyészek. Egy benzinkút kirablásával gyanúsítják, részleteket azonban nem közöltek. Amennyiben a rendőr tette bebizonyosodik, akár 8 évet is kaphat.

Jónáné Pocsai Edit, a Hajdú-Bihar Megyei Nyomozó Főügyészség szóvivője a Független Hírügynökség kérdésére elmondta, hogy a Debreceni Városi Bíróság október 19-ig meghosszabbította az előzetes letartóztatást. A férfi fellebbezett, ezért a végső szót a megyei bíróság mondja majd ki.

A férfi egyébként nem vallott be semmit, valójában semmiféle érdemi vallomást nem tett a nyomozó ügyészeknek. Egyelőre még vizsgálják az ügy részleteit, mint ahogy azt is, hogy mitől adhatta rablásra a fejét a rendőr – tette hozzá a szóvivő.Sporthírek