Meghirdették a 2016. évi Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot

Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) alapító elnöke beszél a 2016. évi Magyar innovációs nagydíj pályázat meghirdetése alkalmából tartott sajtótájékoztatón, a Magyar Innovációs Klub rendezvényén a Magyar Tudományos Akadémia Akadémiai klubjában 2016. november 24-én. A pályázatra 2017. február 15-ig lehet jelentkezni, a nagydíj mellett öt kategóriában szakmai innovációs díjat adnak át. A 2014. január 1. után alapított legeredményesebb startup vállalkozásnak a MISZ Startup innovációs díját ítélik oda
Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) alapító elnöke beszél a 2016. évi Magyar innovációs nagydíj pályázat meghirdetése alkalmából tartott sajtótájékoztatón, a Magyar Innovációs Klub rendezvényén a Magyar Tudományos Akadémia Akadémiai klubjában 2016. november 24-én. A pályázatra 2017. február 15-ig lehet jelentkezni, a nagydíj mellett öt kategóriában szakmai innovációs díjat adnak át. A 2014. január 1. után alapított legeredményesebb startup vállalkozásnak a MISZ Startup innovációs díját ítélik oda - © MTI Fotó: Kallos Bea
Budapest – Kiírta a 2016. évi Magyar innovációs nagydíj pályázatot a Magyar Innovációs Alapítvány együttműködő partnereivel közösen, a díjjal hagyományosan az év legjelentősebb műszaki, technológiai, gazdasági innovációs teljesítményét ismerik el – jelentette be Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) alapító elnöke csütörtökön Budapesten, a Magyar Innovációs Klub rendezvényén.

Ismertette: a huszonötödik alkalommal kiírt pályázatra 2017. február 15-ig lehet jelentkezni, a nagydíj mellett öt kategóriában szakmai innovációs díjat adnak át. A 2014. január 1. után alapított legeredményesebb startup vállalkozásnak a MISZ Startup innovációs díját ítélik oda.

Az elismeréseket 2017. március végén fogják átadni az Országházban.

Az elnök tájékoztatatása szerint a beérkező pályázatokat egy 19 tagból – egyetemi professzorokból, vállalati vezetőkből, az innovációs nagydíjat korábban elnyert vállalatok vezetőiből – álló független bíráló bizottság értékeli. A díjak odaítélésénél döntő szempont a többlet árbevétel elérése az innováció révén.

A MISZ elnöke kiemelte: az elmúlt 24 évben a pályázat keretében 1119 innovációs teljesítményt ismertek meg, közülük 189 kapott elismerést. Az innovációs nagydíjat elnyert cégek között 7 nagyvállalat, valamint 15 kis és közepes vállalat is található.

Monszpart Zsolt, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI) innovációs és általános elnökhelyettese arról tájékoztatott, hogy 2015-ben és az idén a hivatal által menedzselt innovációs célú pályázati kiírások forrásösszege elérte a 200 milliárd forintot.

Monszpart Zsolt szerint akkor javul majd az ország versenyképessége, ha nemzetközileg is több lesz az eredményes vállalat. Ezért az NKFI azokat a cégeket díjazza, ahol remény van rá, hogy az adott vállalkozás a nemzetközi piacon is megállja majd a helyét – tette hozzá.

A klub rendezvényén az előző évi díjazott cégek – az evopro, az Aquaprofit Kft., a BHE Bohn Hungary Elektronikai Kft. és a DAK Acélszerkezeti Kft. – bemutatták nyertes innovációjukat, kiemelve a piacon elért eredményeiket.

– MTI –
hirdetés