Megháromszorozták árbevételüket

Akt.:
Megháromszorozták árbevételüket
Múlt szerdán az Oerlikon Eldim (HU) Kft. átvette a Kiváló Beszállítói Díjat az egyik kiemelt partnerétől a repülőgép-alkatrész gyártó iparból. A jelentős elismerést az Eldim folyamatosan kiemelkedően magas színvonalú szolgáltatásáért kapta. René Slangent, az Oerlikon Eldim (HU) Kft. ügyvezető igazgatóját a vállalatról és az elért eredményeikről és arról kérdeztük, miként képesek az árbevételük megtriplázására.

Interjú René Slangennel, az Oerlikon Eldim (HU) Kft. ügyvezető igazgatójával.

 

– Mivel foglalkozik az Oerlikon?

René Slangen: Az Oerlikon megkülönböztetett innovációs kultúrával rendelkező piacvezető high-tech csoport. Világszerte elismert sikerünket annak a tizenhatezer kompetens munkatársunknak köszönhetjük, akik hozzáértésükkel és odaadó, lelkes munkájukkal támogatják vállalatunkat. Innovatív megoldásokkal fejlesztjük a jövő technológiáit. Az Oerlikon Eldim repülőgép-alkatrészek és ipari gázturbina-alkatrészek gyártásának magas szintű képviselője, mely gyártó tevékenységét Hollandiában, az Egyesült Királyságban és Magyarországon látja el. Az Oerlikon Eldim Hungary vékony lemez méhsejt tömítéseket gyárt az úgynevezett OEM motorjaihoz, vagyis az eredeti repülőgépmotor gyártóinak világszerte.

 

– Mesélne a debreceni vállalat történetéről?

René Slangen: A céget a Holland Eldim alapította, 2001-ben. Ebben az évben munkálták meg az első repülőgépmotor-alkatrészeket. 2004-ben az ipari parkba a Határ útra költözött a vállalat, egy kétezer-hétszáz négyzetméteres telephelyre. 2012-ig a növekedésünk alacsony volt, majd hirtelen bővülnünk kellett, növelni kellett a gyártócsarnok területét is, így a mellettünk lévő csarnokot is kibéreltük, mely elég lesz a jövőbeni növekedéshez.

 

– Mikor kezdett el a vállalatnál dolgozni és hogyan fejlődött a vállalat?

René Slangen: A munkámat és egyben küldetésemet 2011 októberében kezdtem el. Ekkor még harmincöt fő dolgozott a vállalatnál. Egy számomra teljesen új iparban, egy másik országban, különböző kultúrában, mindez nem volt egyszerű. Mindezek mellett új projekt indult (a vékony lemez alkatrészek gyártócelláinak áttelepítése Hollandiából Magyarországra), melynek nagy hatása volt a Magyar szervezetre. Párhuzamosan ezzel elkezdtem dolgozni a vállalat kulturális változtatásán, hogy sokkal proaktívabbak legyünk és a folyamatos fejlődéssel felkészüljünk a bővülésre. 2011 és 2015 között az ipari előírásoknak megfelelő kvalifikációk többségét megkaptuk és hét vevői jóváhagyást a repülőgépiparból. Ebben az időszakban megháromszoroztuk a bevételünket és a nyereségességünket megtartva munkavállalóink számát növeltük harmincöt főről nyolcvanöt főre, A növekedéssel egy időben a KPI-t (kulcs teljesítménymutatók) sikerült folyamatosan kiváló szinten tartani a folyamatosan fejlődő Magyar szervezettel. A támogatásért köszönettel tartozunk a holland és a magyar menedzsmentnek egyaránt.

 

– Miért kapták meg a Kiváló Beszállítói Díjat?

René Slangen: Számunkra a gyártási kiválóság és az elkötelezett munkavállalók jelentik a külső és belső értékeket, ennek köszönhetően a menedzsment kiváló ügyfélkapcsolati rendszert hozott létre az elmúlt évek folyamán. A KPI-ok eredménye tisztán megmutatja a folyamatos magas minőségű és színvonalú munkánkat. Partnereink a repülőgépiparból tudják, hogy cégünk olyan beszállító, amely éveken keresztül eleget tesz az elvárt követelményeknek és elvárásoknak. A Kiváló Beszállítói Díjat az egyik kiemelt partnerünktől a repülőgép-alkatrész gyártó iparból kaptuk, amiért folyamatosan kiemelkedően magas színvonalú szolgáltatást nyújtunk (100 százalékos időben történő szállítás és 100 százalékos minőségi megfelelés).

 

– Mi a jövőbeni terve a vállalatnak?

René Slangen: Stratégiai tervünk között szerepel, hogy bevételünket megháromszorozzuk az elkövetkező időszakban, mely az Oerlikon növekedési ambíciója is. Munkavállalóink számát nyolcvanöt főről száznegyven főre növeljük. Arra fókuszálunk, hogy közvetlen gyártói és direkt beszállítói legyünk a vékony lemez méhsejt tömítéseknek, világszerte az OEM (eredeti repülőgépmotor gyártók) motorjaihoz. A menedzsmentcsapatban történt változásnak, a munkavállalók fejlődésének és a gyártási terület növekedésének köszönhetően készen állunk a változásokra, hogy a világ első számú vékony lemez méhsejt tömítés gyártói legyünk. Bízom benne, hogy ez az újságcikk segít például abban, hogy a jövőbeni kollégák megismerjék vállalatunkat, tudják, hogy a debreceni ipari parkban vagyunk megtalálhatóak és ismerjék tevékenységünket, melyre büszkék vagyunk. Továbbá egyúttal segít a majdani munkaerő felvételben.

 

– Mi az üzenete a csapatának, ha visszatekint a múltba és előre a jövőbe?

René Slangen: Nagyon büszke vagyok rájuk és az Eldimre azért, amit elértünk, arra hogy megháromszoroztuk a bevételünket, hogy elértük és megvalósítottuk a kulturális változást és a folyamatos fejlődést, melynek köszönhetően folyamatosan magas és kiváló kulcs teljesítménymutatóink vannak. Bízom benne, hogy az elkövetkező időszakban, melyben triplájára növekedünk, ismét sikeresek leszünk, mely igaz lesz mind a vállalatra, a debreceni csapatra és a kollégákra egyaránt.

René Slangen, az Oerlikon Eldim (HU) Kft. ügyvezető igazgatója

Fotók: Magánarchívum