Megharagudott az édesanyjára, ezért felgyújtotta a házat a fiú

Akt.:
Megharagudott az édesanyjára, ezért felgyújtotta a házat a fiú
© Fotó: police.hu
Hajdú-Bihar – A berettyóújfalui rendőrök elfogták és őrizetbe vették a 18 éves fiút.


A rendelkezésre álló adatok szerint 2015. július 12-én 23 óra 16 perckor a katasztrófavédelem munkatársai tettek bejelentést a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy egy gáborjáni családi ház kigyulladt, teljesen leégett és lakhatatlanná vált. A tűzoltók megakadályozták, hogy a tűz tovább terjedjen a szomszédos lakóházra, annak garázsára valamint a garázs mellett parkoló gépkocsira.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A bejelentést követően a rendőrök azonnal a helyszínre érkeztek, ahol adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként megállapították, hogy a tüzet szándékos gyújtogatás okozta. A megalapozott gyanú szerint a bűncselekményt az ott lakó 18 éves K. Norbert követte el, aki a szobájában található ágyon a lepedőket meggyújtotta, majd a házból kiszaladt. A rendőrök a fiatalembert a helyszínen elfogták és a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságra előállították. A nyomozók K. Norbertet gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A terhelt beismerő vallomásában elmondta, hogy egyedül tartózkodott otthon, a tüzet pedig azért okozta, mert megharagudott az édesanyjára, aki nem érkezett időben haza.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a gyanúsítottal szemben közveszély okozásának kísérlete miatt folytatja a nyomozást.

– police.hu –