Debrecen hírei

2014.06.30. 19:44

Szerethetőbb kistestvért akar

Debrecen - Ábrók Zsolt hisz a Loki felemelkedésében, s reméli, a Főnixben játszhatja majd meccseit a csapat.

Debrecen - Ábrók Zsolt hisz a Loki felemelkedésében, s reméli, a Főnixben játszhatja majd meccseit a csapat.– Nem hiszem, hogy debreceniként nemet lehetne mondani egy ilyen felkérésre – adta meg a lényegi választ Ábrók Zsolt, aki július 1-től a DVSC-TVP női kézilabdacsapatát működtető gazdasági társaság ügyvezetője. Makray Balázs utódja bemutatkozásképpen elmondta, 1988-ban volt először Loki-meccsen, ezután a kilencvenes és a kétezres években a B-közép tagjaként szinte minden meccsen buzdította a kedvenceket. Igazi vehemens, elfogult drukker volt, ám négy éve megszakadt a kapcsolat, aminek oka mindössze annyi volt, hogy a baráti társaság tagjai szép lassan elmaradoztak a mérkőzésekről.

Tavaly ismét közel került a gárdához, az új névadó szponzor által ismét részese lett a meccseknek, hazai pályán és idegenben is szurkolt a kedvenceknek. Aztán pár hete a városvezetés részéről érkezett a megkeresés, nem lenne-e az ügyvezetője a Lokinak?

Új támogatók

– Egy szurkoló számára ettől nagyobb dolog nem létezik, minthogy a szeretet klubját irányíthassa. Ez egy rendkívül nemes feladat, nem hiszem, hogy lokistaként, debreceniként nemet lehetne mondani egy ilyen felkérésre. Ráadásul úgy érzem, vállalkozóként, illetve a kapcsolati tőkémet kamatoztatván valóban tudom segíteni a DVSC-t – fogalmazott a Hajdú-bihari Naplónak az agrármérnök, akitől megkérdeztük, vállalkozóként hogyan tudja majd elviselni, hogy ebben a cégben nem a saját maga ura, hiszen a város 97 százalékos tulajdonos a klubot működtető gazdasági társaságban.

– Valóban ez volt az első kérdéseim egyike, amikor Pajna Zoltánnal egyeztettem, de az alpolgármester úr megnyugtatott, önállóságot kapok. A legfontosabb cél, hogy támogatókat, új tulajdonosokat vonjunk be a csapat életébe, szeretnénk az önkormányzati tulajdont 26 százalékra csökkenteni a jövőben. A várostól kapott támogatáson túl jelenleg 5-6 cég ad pénzt a gárdának, szerintem van lehetőség új szponzorok bevonására, amit főként agrárvállalkozásoktól remélek.

Harcoljanak!

Az új ügyvezetővel 5 éves szerződést kötött a tulajdonosi kör, azaz hosszú távra terveznek a munkájával. De vajon mik a céljai Ábrók Zsoltnak? – Fokozatosan kell fejlődnünk, most dolgozzuk ki az ötéves koncepciót. Természetesen a szakmai dolgokba nem akarok beleszólni, remek szakembereink vannak Köstner Vilmos és Varga József személyében.

Viszont szurkolóként átérzem és tudom, melyek azok a problémák, amik a nézőket bántják, bosszantják, így például az minimális elvárás, hogy a lányok megfeszüljenek a pályán! – mondta határozottan a klubvezető, aki szerint nagyon fontos lesz a jelenlegi év az alakulat életében.

Nemzetközi porond

– Újra fel kell építeni azt a brandet, ami egykor a DVSC kézilabdacsapata jelentett! – folytatta Ábrók Zsolt. – A kézisek jelenleg kistestvérei a futballistáknak, ez ellen kell tennünk. Nagyon fontos lesz az első közös évünk, ha most sikerül elmozdulnunk, előrébb lép a társaság, s a szezon végi rájátszásban az 5-8. helyért játszhatunk, akkor sikeres lehet a jövőképünk. Az új igazolásainkkal, illetve ha sikerül a jelenleg tervbe vett még két szerződés megkötése, akkor teljesíthető a célkitűzés, megindulhat az építkezés!

Vallom, ha van teljesítmény, akkor lesz néző is. Nem titkolt vágyam, hogy a DVSC a Főnix Csarnokban játssza a mérkőzéseit. Szerintem kivitelezhető, hogy az aréna alsó karéját megtöltsük egy-egy rangadón, azaz 3000 nézőt be tudjunk csábítani.

Fontos lenne, hogy pár éven belül újra nemzetközi porondon induljon a Loki, mert azzal nagyot nőne a csapat reklámértéke. Ha a költségvetés tekintetében szeretnénk az első négybe kerülni, akkor a jelenlegi büdzsét mintegy 200 millió forinttal kellene növelnünk. Hiszem, hogy sikerülni fog – zárta mondandóját eltökélten Ábrók Zsolt.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!