Meghalt Charlie, a cigarettázó csimpánz.

Charlie, a majom
Charlie, a majom
52 éves korában meghalt az egyik dél-afrikai állatkertben Charlie, a hímcsimpánz, amely a cigerattázásával vált világhírűvé – közölte szerdán az állatpark szóvivője.

A dohányzás ellenére Charlie tíz évvel tovább élt a Bloemfonteinben lévő állatkertben, mint vadon élő társai.

Nézze meg a videót ide kattintva!

Charlie azzal lett világhírű, hogy rászokott a dohányzásra, miután az egyik látogató bedobott a kifutójába egy égő cigarettát, a csimpánz pedig elkezdte utánozni az embereket. A produkció annyira sikeres volt, hogy a látogatók rendszeresen dobáltak be neki égő cigarettákat, hiába próbálták megakadályozni ezt a gondozók. Charlie függő lett, miközben az állatvédők azt követelték az állatkerttől, hogy védjék meg a majmot.

A majmot felboncolják, és csak azután derül ki, hogy mi okozta a halálát

Qondile Khedama, az állatkert szóvivője azt mondta szerdán, hogy a majmot felboncolják, és csak azután derül ki, hogy mi okozta a halálát. A szóvivő szerint Charlie minden gondoskodást megkapott, beleértve az állatorvosi ellátást is, de 52 évével már nagyon öregnek számított a csimpánzok átlagos élethosszát figyelembe véve.

A szóvivő bejelentése szerint Charlie “özvegyen” maradt párjának, Judynak új társat keresnek. De mint mondta: “aligha lehet pótolni Charlie-t, mert olyan különleges és mókás volt a személyisége.”

– Független Hírügynökség –