Meghalt az első profi mérkőzésén egy amerikai ketrecharcos

Belehalt első profi mérkőzésén szerzett fejsérüléseibe egy amerikai ketrecharcos Dél-Karolina szövetségi államban hétfőn.

A 30 éves férfi egy szombati mérkőzésen esett össze, és vesztette el eszméletét. A ketrecharcként ismertté vált Kevert Harcművészetek (MMA) nevű küzdősport egészen tavalyig tiltva volt Dél-Karolinában.

A 30 éves Michael Kirkham hétfőn halt bele a verekedés alatt szerzett sérüléseibe. A halottkém közlése szerint koponyaűri vérzés okozta halálát. A sportoló boncolását kedden végzik.

A testalkata miatt “Fa” becenévvel illetett sportoló az első profi mérkőzésén vett részt szombaton, a Dél-Karolina államban található Aiken városban. Korábban hat amatőr versenye volt. Kirkham már az összecsapás első menetében erős fejütéseket kapott, majd összeesett és elvesztette az eszméletét. Egy közeli kórházba szállították, de többé már nem tért magához

Kirkham a második ember az Egyesült Államokban, aki szabályozott MMA mérkőzésen halt meg – írta az mmafighting.com című szakoldal. Az első eset 2007-ben történt, Texasban. Sam Vasquez 42 napot feküdt kómában a végzetes mérkőzés után, mielőtt belehalt fejsérüléseibe.

– Független Hírügynökség –